Dupa circa 97% din voturi numarate, PNL conduce clasamentul voturilor pentru Europarlamentare, cu 26,79%, urmat de PSD, cu 23,38%, intr-o prabusire abrupta fata de circa 40% la scrutinul anterior. Marele castigator al acestor alegeri este insa tanara coalitie USR-PLUS, care a atras 21,41% din voturi.

Voturile din diaspora au fost o “mare palma” adresata PSD care, conform acestora, nici nu ar fi atins pragul de 5%. Partidul Social Democrat se situeaza la doar 2,91%.



USR-PLUS domina categoric preferintele de vot in diaspora, cu 41,85%, urmata la distanta cu 31,69% si de PMP, partidul lui Traian Basescu, cu 9,36%.

Din pacate, Ministerul de Externe, Ambasadele si Guvernul Romaniei nu au organizat eficient alegerile din diaspora, zeci de mii de romani fiind blocati dintr-un drept Constitutional – acela de a vota.

Sursa capturi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri