S-a crezut invincibil si intangibil. Cel mai puternic om din stat. Avea in mana Parlamentul, Guvernul. Institutiile statului ii cadeau in maini ca intr-un joc de sah – CCR, CNA, Avocatul Poporului. Nu ar fi reusit aceste lucruri, insa, fara un mare sprijin din partea “aghiotantilor” si “supusilor” sai, gata sa ii implineasca cele mai fierbinti dorinte.

Si principala dorinta a fost sa ingenuncheze Justitia, astfel incat sa serveasca propriile interese. Ilegala “sectie speciala de investigare a magistratilor” (fara majuscule) are fix acest scop. Urmatoarea mare dorinta? Sa fure, nelimitat, fara a putea fi trasi la raspundere. Desprinderea de valorile Uniunii Europene si apropierea de Rusia, alienarea cetatenilor si invrajbirea lor. OUG-uri peste OUG-uri, care de care mai nocive, culminand, din punct de vedere economic, cu nefasta OUG 114 din decembrie 2018.

“Regimul Dragnea” a reusit, in doar doi ani si jumatate, sa puna pe butuci intreaga economie a tarii, sa duca la cresterea tuturor preturilor, a pretului la combustibil, devalorizarii leului. A crescut deficitul bugetar si de cont curent, datoria externa a tarii a explodat si, in tot acest timp, investitiile au fost aproape de zero – zero autostrazi, zero scoli, zero spitale. Nimic.

Dar Dragnea nu ar fi putut realiza aceste lucruri de unul singur. Partasi la raul facut de el sunt nenumarati indivizi – unii vizibili, altii nu. Indivizi care monstruos ranjeau in spatele sau, atunci cand proclama pe scena, ca un “wanna be dictator” cum Uniunea Europeana ne otraveste fantanile si rosiile, cum Ambasadele n-ar trebui “sa se amestece in treburili interne” sau cum asasinii platiti il haituiesc.

Valcov, cu tablouri in pereti, mita in cimitir si divulgare ilegala de informatii. Radulescu care “ne-ar mitralia” si care acum scuipa “sa dam banii inapoi!”. Iordache care, precum un tanc cu facultatea la distanta, a macelarit legile justitiei in dispret profund fata de legile Uniunii Europene si chiar Constitutiei tarii. Codrin Stefanescu, furibunda mana dreapta a lui Dragnea, care urla de fiecare data impotriva Statului de Drept. Calin Popescu Tariceanu, complicele si urmaritul penal. Orlando Teodorovici, autorul OUG 114, si cel care doreste limitarea dreptului la libera circulatie si munca in Uniunea Europeana. Tudorel Toader, fost Ministru al Justitiei, care a macelarit si el legile justitiei dupa bunul plac al condamnatului penal Liviu Dragnea.

Sa nu uitam, bineinteles, de Carmen Dan, sefi ai Jandarmeriei Romane care s-ar putea face vinovati de atacurile asupra populatiei din infama zi de 10 august 2018.

Acestea nu sunt doar nume si, in niciun caz, nu sunt “pe locul doi” dupa fostul presedinte al Partidului Social Democrat. Justitia trebuie sa isi revina dupa socurile consecutive suferite in ultimii doi ani si jumatate si, in spiritul legilor, trebuie sa isi faca datoria, in continuare, acolo unde este cazul.

Iar noi, poporul, va trebui sa fi invatat o lectie foarte importanta din toti acesti ani. Importanta VOTULUI si puterea lui. Faptul ca va trebui, de acum incolo, sa alegem partide si oameni politici care sa nu sprijine in NICIUN FEL coruptia sau coruptii.

Sper sa ne fi invatat lectia si, de asemenea, sa ne fi aflat si puterea – nu, nu am “urlat degeaba la o cladire goala”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri