Constantin Mituletu-Buica, presedintele Autoritatii Electorale Permanente, a spus miercuri, dupa o intalnire cu reprezentantii mai multor institutii, ca isi propune introducerea votului electronic si a celui prin corespondenta pana la alegerile prezidentiale de la sfarsitul acestui an. Presedintele AEP a explicat pentru Digi24.ro ca este viabila si solutia prelungirii votului in diaspora la o saptamana.

Intrebat ce parere are despre prelungirea la o saptamana a votului, presedintele AEP a raspuns ca tema ramane de actualitate.

"A fost la un moment dat o tema, aceasta tema ramane de actualitate, daca printre solutiile propuse va fi aceasta tema cu siguranta ne vom gandi si la acest posibil vot anticipat, ca asa se poate numi, vot anticipat", a spus Constantin Mituletu-Buica.

Intrebat daca este o solutie viabila, presedintele AEP a raspuns afirmativ.

"Absolut. Votul anticipat inseamna ca se voteaza, se introduce in plic, se pune in aceeasi urna, se inchide sectia de votare in fiecare zi si in ultima zi se deschid voturile anticipate. Am vazut aceasta procedura in alte state la care am fost in misiuni de observare, deci exista aceasta posibilitate cu siguranta", a spus Mituletu-Buica.

Citeste si:
Regulile privind votarea in diaspora se schimba
Regulile privind votarea in...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Camera Deputatilor a adoptat legea votului in diaspora