Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a declarat joi ca sustine varianta prelungirii votului in diaspora la o perioada de pana o saptamana si a anuntat ca "in maxim o luna" ar putea fi formulata o propunere in acest sens, noteaza Agerpres.

"Singura modalitate este sa prelungim votul in diaspora. Sa fie o perioada de - noi am zis - sapte zile, de trei zile, cat o fi, care sa permita oamenilor, inainte de data finala a incheierii alegerilor, sa isi exprime votul. Si acest lucru se poate face si ar detensiona practic, si ar elimina cozile de la centrele de votare. Este modalitatea pe care noi o vedem. Deci, practic, la noi alegerile se tin in ziua de duminica. Asta este practica. Deci, cu cateva zile inainte, de luni daca vreti, comisiile de votare pot sa stea la dispozitia cetatenilor care vin sa voteze. Exista o singura urna, care este sigilata, unde se aduna cate voturi vin", a precizat seful diplomatiei romane, la Digi 24, in contextul nemultumirilor fata de modul in care a fost organizat votul in diaspora la ultimele alegeri europarlamentare si referendum.

Melescanu a dat si un termen pentru propunerea unei solutii: "Din punctul meu de vedere, in maxim o luna, daca suntem seriosi, putem cu adevarat sa venim cu o propunere care sa fie cat mai larg acceptata".

Miercuri, presedintele Klaus Iohannis a cerut demiterea imediata a ministrilor de Externe si de Interne, Teodor Melescanu, respectiv Carmen Dan, pentru modul in care au fost organizate alegerile. "Fiindca nu au stiut sa isi dea demisia de onoare, solicit demiterea imediata a ministrului de Externe si a doamnei ministru de Interne", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Citeste si:
100.000 de semnaturi pentru demisia lui Melescanu, depuse la Senat
Peste 100.000 de semnaturi...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Comisie de ancheta pentru fraudarea alegerilor europarlamente