Klaus Iohannis a semnat decretul: Cine sunt noii ministri la Justitie, Fonduri Europene si Romanii de pretutindeni. Titus Corlatean a fost respins

Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele de numire in functia a ministrilor propusi de Viorica Dancila. Presedintele a anuntat totodata ca a refuzat numirea lui Titus Corlatean in functia de vicepremier.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele de numire in functia a ministrilor propusi de Viorica Dancila.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 7 iunie a.c., urmatoarele decrete:

• Decret pentru revocarea doamnei Ana Birchall din functia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei;

• Decret pentru numirea in functia de membru al Guvernului a doamnei Ana Birchall, ministrul justitiei;

Citeste si:
5 ani de la Colectiv: Iohannis a depus o coroană de flori în...
5 ani de la tragedia de la...

• Decret pentru numirea in functia de membru al Guvernului a doamnei Roxana Minzatu, ministrul fondurilor europene;

• Decret pentru numirea in functia de membru al Guvernului a doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru romanii de pretutindeni.”

De asemenea, Iohannis a respins numirea lui Titus Corlatean in functia de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice pe motiv ca acesta ”nu se bucura de o reputatie nestirbita, cerinta esentiala pentru exercitarea demnitatii”.

In plus, presedintele aminteste de faptul ca, in functia de ministru de externe, detinuta anterior, Corlatean a gestionat in mod defectuos activitati din domeniul sau de competenta, ceea ce a avut ca efect direct impiedicarea exercitarii de catre cetatenii romani din strainatate a dreptului de vot, scrie G4Media.

Citeste si:
Viorica Dăncilă și Carmen Dan nu au mai prins "lotul" PSD pentru...
Viorica Dăncilă și Carmen Dan...

Presedintele Iohannis a anuntat inca de saptamana trecuta ca il va respinge pe Titus Corlatean, fost ministru de Externe in Guvernul Ponta, din cauza modului in care a gestionat votul din diaspora la turul intai al alegerilor prezidentiale din 2014, cand la sectiile de vot din strainatate s-au inregistrat cozi uriase, similare cu cele de la alegerile europarlamentare din 2019.

Reamintim ca DNA a deschis la acel moment un dosar penal, dar Senatul a respins cererea de incuviintare a urmaririi penale pe numele fostului ministru.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri