Premierul Viorica Dancila, liderul PSD, ii transmite presedintelui Klaus Iohannis "sa iasa din logica de campanie", punctand ca "nimeni nu ar trebui sa isi permita incercarea de a negocia politic dorinta cetatenilor exprimata prin vot", scrie Agerpres.

"Am ascultat cu mult interes declaratiile domnului presedinte Iohannis de astazi referitoare la Acordul Politic National propus partidelor. Cred ca este momentul ca presedintele sa iasa din logica de campanie electorala si sa isi ia in serios atributiile constitutionale, concentrandu-se pe ceea ce avem obligatia sa implementam dupa rezultatele ultimelor alegeri. Romanii nu au votat pentru ca vointa lor sa fie negociata intre partide politice, au votat pentru ca isi doresc ca ceea ce au decis prin vot sa fie transpus intr-o legislatie clara. Pentru asta nu este nevoie de intelegeri intre partide, ci de proiecte care sa reflecte decizia oamenilor", a scris Dancila, vineri, pe Facebook.

Prim-ministrul afirma ca PSD sustine "demersurile esentiale" pentru consolidarea parcursului european al Romaniei.

"Tocmai de aceea credem ca domnul presedinte nu poate sa omita din acest acord un set de principii si obiective absolut obligatorii pentru tara noastra: inlaturarea dublului standard, o Uniune Europeana in care toate statele membre sa se bucure de aceleasi drepturi si beneficii, condamnarea ingerintelor de orice fel in actul de justitie - inclusiv a protocoalelor secrete - sau inlaturarea discriminarii de salarizare pe teritoriul Uniunii. Sunt drepturi ale romanilor, ca cetateni europeni si nu acceptam omiterea lor dintr-un acord politic national", a subliniat Viorica Dancila.

In opinia liderului social-democrat, trebuie avuta in vedere vointa exprimata de cetateni, "in niciun caz stratageme electorale si jocuri de imagine".

Citeste si:
UPDATE Dancila isi lanseaza candidatura la prezidentiale. Declaratii.
UPDATE Viorica Dancila isi...

"Nimeni nu ar trebui sa isi permita incercarea de a negocia politic dorinta cetatenilor exprimata prin vot. Va propun, asadar, domnule presedinte, sa acceptati completarea acestui acord prin includerea aspectelor de mai sus, ca sa putem spune cu totii ca ne angajam la cele mai bune masuri si obiective pentru Romania", a punctat Dancila.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri ca PSD a venit cu "fel si fel de povesti" in legatura cu pactul pe care l-a propus, sustinand ca in acest fel social-democratii doresc sa evite semnarea acordului national si repararea legilor justitiei si a celor referitoare la vot.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Iohannis: Prezenta la vot este esentiala pentru o Romanie fara PSD