De la asaltul asupra justitiei pana la modul defectuos in care a fost organizat votul in diaspora la europarlamentare, opozitia face, in textul motiunii de cenzura, un inventar al motivelor pentru care Guvernul Dancila ar trebui demis prin votul Parlamentului. Motiunea de cenzura este sustinuta deparlamentarii PNL, USR, PMP si UDMR si va fi depusa astazi, potrivit HotNews.ro.

„Duminica, 26 mai 2019, romanii au votat intr-un mod covarsitor cea mai legitima motiune de cenzura impotriva celei mai toxice guvernari din ultimii 30 de ani! In 26 mai, romanii au spus un DA categoric pentru o Romanie normala si un NU categoric discursului si actiunilor anti-europene si anti-justitie ale PSD! Sanctiunea impotriva PSD si impotriva Guvernului vine direct de la cetateni, care au spus raspicat ca nu mai vor un guvern incapabil sa duca tara spre bine si care are o singura prioritate fatisa – atacurile permanente la adresa justitiei”, se arata in preambulul motiunii de cenzura.

Motivele pentru care opozitia cere demisia Guvernului Dancila:

1. Modul in care au fost organizate alegerile din diaspora. unde mii de romani nu au putut sa voteze

Puteti pleca linistita acasa, pentru ca cetatenii romani v-au luat un bilet doar dus. Plecati, dar nu inainte sa raspundeti politic pentru atentatul la drepturile fundamentale pe care, impreuna cu Teodor Melescanu si Carmen Dan l-ati condus impotriva a milioane de romani din diaspora. Actiunile dumneavoastra din ziua votului nu trebuie sa atraga doar raspunderea politica, adica demiterea din functia de prim-ministru, ci si raspunderea legala!
Daca nu ati putut sa-i gazati ca la Bucuresti, in 10 august, pe romanii care nu vor o tara condusa de incompetenti si de corupti, atunci v-ati gandit sa-i umiliti si sa-i batjocoriti, tinandu-i la cozi interminabile, pentru ca intr-un final sa nu mai poata vota. Recunoasteti astazi, in fata romanilor, care ar fi fost pentru PSD rezultatul alegerilor din 26 mai daca toti romanii din diaspora ar fi putut sa voteze!
Ati folosit institutiile statului roman impotriva propriilor cetateni, mai ales impotriva celor care au spus cu voce tare ca s-au saturat de PSD si de incompetentii care conduc tara. ”Duba de Topoloveni”, ”Parola de Targoviste” sau „Nimicul de Suceava” sunt marci inregistrate oficial ale PSD si ele sunt expresia modului in care voi va raportati de 30 de ani la cetatenii romani.

2. Asaltul asupra justitiei

Ati destabilizat intreaga arhitectura constitutionala a statului roman, prin destructurarea sistematica a institutiilor constitutionale, prin slabirea sistemului de checks and balances, prin subordonare politica pe baza de numiri de incompetenti si servili. Mai mult, ati incercat sa destabilizati si subordonati justitia romana pentru a va salva membrii corupti si clientela politica, fara a tine cont de faptul ca victimele colaterale au fost cetatenii romani care s-au trezit intr-un paradis al infractorilor.
Nimeni nu mai are incredere in PSD si ALDE ca nu vor relua atacul la sistemul judiciar si la adresa legislatiei penale. Poate ca PSD se simte eliberat de Liviu Dragnea, insa noua conducere a partidului-stat este sustinuta si inconjurata de acelasi grup numeros de insi cu probleme grave in justitie, care-si freaca mainile de nerabdare si abia asteapta sa scrie ordonante de urgenta in favoarea coruptilor.
Trebuie sa plecati pentru ca exista riscul major sa nu tineti cont de votul exprimat de romani la referendum in chestiunile care privesc justitia, asa cum nu ati dat doi bani pe opiniile si recomandarile venite de la Comisia de la Venetia, de la Comisia Europeana si Parlamentul European, de la partenerii nostri internationali, atunci cand ati dat ordonante de urgenta care au afectat grav sistemul judiciar.

3. Politizarea Radioului si Televiziunii Publice

Aceasta guvernare PSD-ALDE a transformat Radioul si Televiziunea publice in oficine ale propagandei de partid si de stat, unde pana si emisiunile despre agricultura devenisera platforme de preamarire pentru Liviu Dragnea. Jurnalisti ai radioului platit din impozitele cetatenilor au devenit DJ-i la mitingurile PSD, in timp ce colegi ai lor erau scosi fortat de pe post.

4. Ordonantele pe justitie si cele din domeniul economic

PSD si-a consemnat in propria istorie autoratul unor ordonante toxice precum Ordonanta 7/2019, care a creat haos total in sistemul judiciar si care a generat premisele unei amnistii mascate, in ciuda avertismentelor repetate ale Comisiei de la Venetia!
Tot la presiunile unor persoane din PSD, acest Guvern si-a pus semnatura pe Ordonanta 90/2018, ordonanta care a pus pe picioare Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, adica ghilotina pentru magistratii care nu saluta aplecati in fata liderilor PSD.
Acest Guvern este autorul Ordonantei de urgenta 114/2018, care a lovit la temelia sistemului energetic, care a compromis investitiile in sectorul comunicatiilor si care a scumpit creditele pentru tinerii care voiau sa-si cumpere o locuinta. Printr-o singura ordonanta ati scumpit si mai tare viata romanilor, care sunt nevoiti sa plateasca facturi mai mari la curent electric, la telefonie sau televiziune prin cablu. Printr-o singura ordonanta ati pus Romania pe picior de razboi cu Comisia Europeana, ati vulnerabilizat securitatea aprovizionarii cu gaze naturale, ati distrus productia de carbune si ati impins Romania sa devina importator net de energie electrica.
Tot prin ordonanta ati decis ca pensiile sa nu creasca de la 1 ianuarie, ci de la 1 septembrie, desi va laudati ca o sa aveti excedent la fondul de pensii. Daca aveti bani mai multi, de ce v-ati impotrivit sa majorati pensiile, asa cum prevede legea, de la 1 ianuarie? Tot acest Guvern a dat si Ordonanta 9/2019, ca sa intarzie cu o luna, de la 1 martie, la 1 aprilie, majorarea alocatiilor de stat pentru copii. Degeaba tot faceti declaratii in care spuneti ca Parlamentul trebuie sa legifereze, pentru ca prin abuzul de ordonante de urgenta, Guvernul PSD-ALDE a facut din Parlamentul Romaniei o simpla anexa a Guvernului.

5. Scandalul din jurul cimitirului de la Valea Uzului

Si ca sa se puna capac tuturor: zilele trecute, la cimitirul din Valea Uzului s-a repetat, din pacate, dupa aproape aceeasi regie ca la 10 august 2018, cu multi actori identici, filmul pus in scena in subsolurile unor institutii controlate de catre Guvern.
Desi executivul avea cunostinta, de mai bine de o luna, de actiunile cu caracter ilegal constatate inclusiv de unele institutii ale Statului Roman prin Inspectoratul de Stat in Constructii, Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Ministerul Apararii Nationale si Prefectura Bacau, nu a facut nimic pentru un dialog absolut necesar si masuri adecvate, prompte solutionarii diferendului si a preferat o mascarada de prezenta la fata locului a fortelor de ordine in ziua de 6 iunie 2019. Solutiile v-au stat la indemana, nu numai ca nu le-ati implementat, dar ati creat haos si neincredere in institutiile statale!

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri