Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, spune ca decizia privind anularea mandatului de arestare a politicianului Renato Usatii „ridica mari semne de intrebare”, relateaza Digi24.ro.

„Prim-ministrul nu poate da indicatii procurorilor si nu poate interveni in justitie si nu o voi face niciodata. Insa decizia de astazi, de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatii, ridica mari semne de intrebare. Prin aceasta decizie, procurorii fie recunosc ca dosarul a fost fabricat la comanda politica si atunci ar trebui sa stim la comanda cui, iar cei care au indeplinit asemenea indicatii trebuie sa-si dea demisia si sa raspunda in fata legii, fie legalitatea deciziei de astazi are caracter indoielnic", a spus Maia Sandu.

Declaratia vine dupa ce controversatul politician Renato Usatii, liderul Partidului Nostru, a fost eliberat duminica seara. Mandatul de arestare preventiva pe numele sau au fost anulat de autoritatile de la Chisinau la scurt timp dupa revenirea acestuia in tara.

Usatii a fost retinut de ofiterii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalitatii Organizate si Cauze Speciale (PCCOCS), la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, dar a fost eliberat in aceeasi zi.

Citeste si:
Supriza la alegerile din Moldova: ce candidati intra in turul doi
Surpriza la alegerile din...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Moldovenii isi aleg duminica presedintele