Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat, duminica seara, la Antena 3, ca au fost "peste 9.200 de semnalari de vot multiplu", mentionand ca toate atributiile ministerului in cadrul alegerilor europarlamentare din data de 26 mai au fost doar in plan intern, scrie Agerpres.

"Am pus ideile principale cu privire la ce face MAI in ziua alegerilor si anume: asigura paza sectiilor de votare, asigura transportul buletinelor de vot, asigura ordinea publica in exteriorul sectiilor de votare, cerceteaza sesizarile privind posibile fapte de incalcare a legislatiei electorale, asigura, prin prefecti, respectarea termenelor activitatilor din calendarul electoral. Sunt absolut sigura ca domnul presedinte (Klaus Iohannis n.r.) stie foarte bine cum stau lucrurile. Am sesizat BEC cu privire la inchiderea, corelarea proceselor verbale despre referendum. Erau informatii pe care le primeam in centrul operativ. Am realizat ca este important sa transmitem aceste date si catre BEC. Am inchis ziua cu peste 9.200 de semnalari de vot multiplu", a sustinut Dan.

Ea a adaugat ca datele despre aceste semnalari le are STS-ul, insa responsabilitatea MAI era sa semnaleze aceste alerte.

"Responsabilitatea mea si, implicit, a ministerului a fost sa semnalam ca sunt aceste alerte si ca le primim, numarul lor fiind consistent. Eu m-am raportat pe tot parcursul acestei zile doar la ce se intampla in plan national. Am avut o discutie telefonica cu domnul director general (al STS n.r.). L-am informat ca o sa trimitem aceasta corespondenta si catre STS, si catre AEP si catre BEC. Ulterior am si facut-o. Noi am verificat aceste semnalari, inca se verifica, sunt foarte multe, insa cred ca cineva ar trebui sa le spuna oamenilor, tehnic, cum a fost posibil sa avem asa de multe semnalari", a precizat Dan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri