Ciolos a castigat sustinerea lui Macron pentru sefia Reinnoim Europa

Presedintele PLUS Dacian Ciolos a castigat sustinerea partidului En Marche al presedintelui francez Emmanuel Macron, a partidului spaniol Ciudadanos si a altor partide din Germania si Olanda in cursa pentru sefia grupului politic Reinnoim Europa (Renew Europe) din Parlamentul European, potrivit Politico.

Publicatia europeana scrie ca fostul premier are prima sansa la sefia grupului – o premiera pentru un europarlamentar roman.

Contracandidatii al lui Dacian Ciolos sunt Sophie in ‘t Veld, europarlamentar olandez sustinuta de Partidul Liberal Democrat din Marea Britanie, si Fredrick Federley, europarlamentar suedez sustinut de partidele nordice.

Politico scrie ca un document intern arata ca in acest moment Dacian Ciolos are cele mai mari sanse, avand atat sustinerea En Marche si Ciudadanos, cat si cea a grupurilor Free Democratic Party (Germania) si People’s Party for Freedom and Democracy (VVD – Olanda), cel mai mare rival intern al partidului lui Sophie in ‘t Veld.

Votul pentru conducerea grupului este programat miercuri dimineata. Daca va castiga sefia grupului, Dacian Ciolos va ajunge intr-o pozitie extrem de puternica, potrivit Politico, pentru ca grupul Reinnoim Europa va arbitra practic orice decizie importanta din Parlamentul European, dat fiind ca marile partide PPE (popularii) si PES (socialistii) au pierdut serios din locuri si au nevoie de un aliat pentru majoritate.

Citeste si:
PNL și USR s-au înțeles pentru sectoarele din București: A ieșit...
PNL și USR s-au înțeles...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Dacian Ciolos a devenit favorit clar dupa ce Nathalie Loiseau, reprezentanta En Marche si fost ministru pentru chestiuni europene, si-a antagonizat o mare parte a membrilor grupului in timpul primelor discutii din grup.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri