Primaria Bucuresti, condusa de seful PSD Bucuresti Gabriela Firea, vrea sa taie 600 de milioane de lei din veniture institutiilor pe care le gestioneaza, potrivit proiectului de rectificare publicat pe site-ul institutiei., ceea ce va duce la o taiere de 648 de milioane de lei la cheltuieli. Teatre, centre culturale, biserici, administratiile din subordine vor pierde sume majore daca proiectul de rectificare este aprobat. Proiectul de rectificare va fi discutat in sedinta Consiliului General din 26 iunie.

Singurele institutii care vor primi bani in plus la rectificare sunt cateva unitati sanitare din subordinea Primariei Bucuresti.

In nota de fundamentare a proiectului de hotarare se arata ca motivul taierilor este scaderea veniturilor cauzata de decizia guvernului de a aloca primariilor sume mai mici din impozitul pe venit.

Primarul Gabriela Firea declara in luna mai, pe fondul taierii bugetului de catre Guvern, ca Primaria Capitalei si primariile de sector se afla intr-un „faliment” nedeclarat si ca bugetele le-au fost alocate mai mult „pe hartie”, potrivit Adevarul.

Cele mai mari taieri de bugete sunt la capitolul ”Cultura, recreere si religie”, de 90 de milioane de lei, dar si la subventia pentru incalzire (minus 300 de milioane de lei) si transport (53 de milioane de lei)

Cele mai importante prevederi din proiectul de buget:

Cheltuielile de personal scad cu 20 de milioane de lei

Cheltuielile de reclama scad cu 2,5 milioane de lei

Politia locala pierde 3,4 milioane lei

Invatamantul pierde 35 milioane lei

Sanatatea pierde 11 milioane de lei

Sportul pierde 15 milioane de lei

Intretinerea parcurilor pierde 33 de milioane de lei

Bugetul pentru refacerea Patinoarului Mihai Flamaropol scade cu 20 de milioane de lei, adica doua treimi din suma alocata

Bugetul pentru locuinte si dezvoltare locala pierde 87 de milioane de lei

Iluminatul public pierde 20 de milioane lei

Protectia mediului pierde 20 de milioane de lei

Proiectul de transport cu bicicleta in zona centrala pierde 7 milioane de lei din cei 8 milioane alocati initial

Toate marile proiecte de infrastructura rutiera pierd zeci de milioane de lei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri