Deputatii puterii si cei ai opozitiei au avut marti un schimb de replici la sedinta comuna a comisiilor juridica si de aparare in care se dezbate proiectul de modificare a unor acte normative in domeniul ordinii si sigurantei publice, reprezentantii PNL si cei ai USR parasind sedinta, scrie Agerpres.

Disputele au fost declansate in urma propunerii PNL de amanare a discutiilor asupra acestui proiect. Liberalii au invocat ca pentru dezbaterea proiectului care se refera la extinderea atributiilor politistilor este nevoie de avizul CSAT.

In replica, reprezentantii PSD au sustinut ca Parlamentul este puterea legiuitoare, iar CSAT nu este mai presus de Parlament.

Propunerea PNL a fost supusa la vot, iar deputatii s-au contrazis asupra rezultatului si au strigat unii la altii, acuzandu-se reciproc. Reprezentantii Opozitiei au sustinut ca in favoarea amanarii au fost 21 de voturi, iar cei ai PSD au afirmat ca sunt doar 18 voturi pentru.

Presedintele Comisiei juridice, Nicusor Halici, a decis sa se faca apel nominal. Halici a anuntat, dupa apelul nominal, ca sunt 19 deputati de la opozitie prezenti, iar de la Alianta PSD-ALDE - 20. "Deci votul la amanare este 19 voturi pentru, 20 impotriva si o abtinere", a precizat Halici, adaugand ca a fost respinsa propunerea de amanare a proiectului.

Citeste si:
Florin Citu: CE confirma - executia bugetara a fost MASLUITA!
Florin Citu: CE confirma -...

Deputatii liberali si cei ai USR au parasit intrunirea. Presedintele de sedinta a decis ca dezbaterile sa continue in lipsa opozitiei.

Proiectul a fost initiat de deputatul PSD Florin Iordache si de senatorul PSD Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
USR: Decizia CCR ignora votul a peste 6,4 milioane de romani