Social-democratii se reunesc sambata in congres extraordinar, pentru a-si alege presedintele, presedintele executiv si secretarul general al partidului.

UPDATE: Senatorul PSD Marius Dunca a declarat sambata, ca ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a revenit in decizia sa de a candida la functia de presedinte executiv al PSD, dupa ce initial isi retrasese candidatura.

Comitetul Executiv National al PSD a validat vineri candidaturile la functiile de conducere ale partidului, a stabilit modul de desfasurare a congresului si modificarile la statut, conform Agerpres.ro.

"Am stabilit modul de desfasurare a congresului, modificarile pe care le vom face in statut si am validat candidaturile pe cele trei functii care vor fi votate maine in cadrul congresului", a precizat presedintele interimar al PSD, Viorica Dancila, la finalul CExN.

Dancila a spus ca pentru functia de presedinte al PSD sunt inscrise patru persoane, iar toate cele patru candidaturi au fost validate de Comitetul Executiv National. Ea a mentionat ca pentru functia de presedinte al PSD au mai fost doua candidaturi, dar care nu indeplinesc conditiile si nu au fost supuse votului in CExN.

Citeste si:
Dancila trimite la Bruxelles pe Rovana Plumb si Dan Nica
Dancila trimite la Bruxelles...

Cei patru candidati pentru functia de presedinte al PSD sunt: Viorica Dancila, Ecaterina Andronescu, Serban Nicolae si Liviu Plesoianu. Candidaturile lui Ilie Rotaru si Catalin Stochita nu au indeplinit conditiile de eligibilitate.

La functia de presedinte executiv s-au inscris initial patru social-democrati. Vineri, Eugen Teodorovici si-a retras candidatura, in cursa ramanand Daniel Suciu, Daniel Florea si Sorin Bota.

Pentru functia de secretar general au ramas in competitie Mihai Fifor, Codrin Stefanescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar si Felix Stroe, dupa ce Marius Dunca s-a retras.

Potrivit Vioricai Dancila, la congres vor fi alegeri intr-un singur tur. Congresul extraordinar al PSD are loc la Sala Palatului si incepe la ora 11,00.

Citeste si:
Dragnea contesta alegerea lui Dancila in fruntea PSD
Dragnea contesta din...

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, înaintea Congresului PSD, că social-democraţii au nevoie de echilibru şi este important să se dea dovadă de democraţie în partid.

"Avem mai mulţi candidaţi şi cei care vor întruni încrederea colegilor vor fi cei care vor conduce PSD, sper eu spre victorie. Voi fi un om echilibrat şi în acelaşi timp un om ferm. PSD are nevoie de echilibru, dar are nevoie şi de decizii ferme. Şi cred că nu numai un om este important pentru acest lucru, este importantă echipa care va conduce acest partid, este important să dăm dovadă de democraţie în partid, să aducem alături de noi cât mai multe persoane, iar deciziile să nu fie luate în grupuri restrânse, să fie luate în forurile statutare şi prin consultarea membrilor de partid", a afirmat Dăncilă.

Sursa foto: Agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Primarul Iasiului, mesaj dur pentru Viorica Dancila