Dancila REFUZA sa desfiinteze Sectia Speciala: Nu ne amestecam in Justitie

Premierul Viorica Dancila a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca Guvernul nu se amesteca in justitie, astfel ca nu va da ordonanta de urgenta pentru desfiintarea Sectiei Speciale si a precizat ca nu intelege de ce unii se tem de aceasta sectie, pentru ca, daca cineva a gresit, trebuie sa si plateasca.

„S-a vrut un referendum ca Guvernul sa nu mai dea OUG pe justitie. Aceleasi persoane ne cer sa dam OUG ca sa desfiintam Sectia Speciala. Aceasta sectie a fost infiintata, in justitie lucrurile trebuie sa se desfasoare independent si noi sa nu mai intervenim. Deci Guvernul României nu va da nicio ordonanţa de urgenţa pe justiţie si asta insemnând ca nu va da nici o ordonanţa referitoare la desfiinţarea secţiei speciale””, a afirmat Viorica Dancila.

In ceea ce priveste raportul GRECO, ea a spus: „Vedem ce puncte putem indeplini din raportul GRECO, vedem ce nu putem indeplini. Si Franta are 11 puncte din raportul GRECO pe care nu le-a indeplinit”.

Dancila a precizat ca i-a cerut ministrului Justitiei, Ana Birchall, un raport pentru desecretizarea raportului GRECO.

„Nu inteleg de ce unii se tem de Sectia Speciala. Daca cineva a gresit, trebuie sa si plateasca”, a declarat, de asemenea, Viorica Dancila.

Citeste si:
Procurorii nu vor sa lucreze la Sectia Speciala, criticata de GRECO
Procurorii nu vor sa lucreze...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri