Consiliul Concurentei, institutia care, printre altele, a avertizat si asupra consecintelor nefaste ale OUG 114, urmeaza “a fi politizata” de care PSD prin desfiintarea inainte de termen a actualei conduceri.

O serie de prevederi legislative discutat marti in Comisia economica din Senat desfiinteaza de facto actuala conducere a Consiliului Concurentei, o institutie – cheie in arhitectura statului român. Prevederile au fost adaugate in comisia condusa de senatorul ALDE Daniel Zamfir la legea de aprobare a OUG 39 din 2017.

Amendamentele modifica numarul de membri al plenului (organismul colegial de conducere a Consiliului Concurentei) de la 7 la 11 si arata ca noua prevedere trebuie sa intre in vigoare in 30 de zile de la promulgarea legii, au declarat pentru G4Media.ro surse parlamentare. Adica actualul plen s-ar dizolva de facto, cu mai mult de un an inaintea expirarii mandatului.

Amendamentele depuse astazi cresc puterile viitorului presedinte al Consiliului Concrentei, care va numi singur secretarul general si va decide singur deschiderea investigatiilor – o sursa de potentiale decizii arbitrare si abuzuri. In prezent, ambele competente apartin plenului, nu presedintelui Consiliului Concurentei.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri