Romania este tara cu cel mai mare numar de recomandari neimplementate referitoare la parlamentari. De fapt, nicio astfel de recomandare nu a fost implementata, dezvaluie Newsweek Romania.

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a transmis Grupului Statelor impotriva Coruptiei (GRECO) ca Guvernul a autorizat publicarea celor doua rapoarte privind Romania si a fost stabilita ziua de 9 iulie, ora 11.00.

Cele doua rapoarte – „Raportul de follow-up la Raportul ad-hoc privind Romania” si „Raportul interimar de conformitate din cadrul rundei a patra de evaluare privind Romania” – vor fi publicate simultan, in limba romana si in limba engleza, pe paginile web ale Ministerului Justitiei (www.just.ro), respectiv GRECO (www.coe.int/greco).

Perceptia publica privind un nivel redus al coruptiei in anumite tari ar putea fi inselatoare, arata GRECO intr-un raport publicat pe 25 iunie, citat de Hotnews, care face referire si la seria de recomandari adresate unor tari precum Romania si Polonia.

In raportul sau anual, GRECO analizeaza masurile pe care le-au luat cele 49 de state membre impotriva coruptiei, in 2018, in special in privinta parlamentarilor, judecatorilor si procurorilor.

Concret, raportul GRECO indica faptul ca doar 34% dintre recomandari au fost implementate integral pana la finalul anului. Ca rezultat al implementarii lente a recomandarilor, pana la finalul anului trecut 14 state membre au facut obiectul procedurii de neconformitate a GRECO in legatura cu a patra runda de evaluare.

Tarile cu cel mai mare numar de recomandari neimplementate sau implementate doar parţial sunt Turcia (33), Bosnia (23), Grecia (19), Armenia (17), Belgia (17), Macedonia de Nord (17), Serbia (17), Cipru (14), Portugalia (14) si Romania (12).

Romania a fost tara cu cel mai mare (6) numar de recomandari neimplementate referitoare la parlamentari, fiind urmata de Polonia (5), Cipru, Serbia si Turcia (cate 4 recomandari neimplementate).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri