Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, presedinte executiv al PSD, a declarat miercuri ca in sistemul de sanatate lipseste calitatea umana, iar cea mai mare parte a populatiei ar fi de acord cu acest lucru.

In opinia lui Teodorovici, lipseste calitatea umana in toate domeniile, chiar si in sanatate.

"Ce ne lipseste? Poate ne suparam daca spunem asa, direct, cred ca totusi calitatea umana sau nivelul acesteia lipseste foarte mult in toate domeniile si, desigur, si in sanatate. Nu vreau sa vad medici care isi dau diplome. Pentru medici diploma in sine este pacientul a carui problema este rezolvata de medic. (...) Cred ca, daca facem un sondaj in randul populatiei, cam aproape de 100% va spune de aceasta problema a calitatii umane. Oricat de defect ar fi sistemul, din toate punctele de vedere, infrastructura, medicatie, orice, cand vezi totusi un altfel de comportament cred ca e un lucru de la care se pleaca. (...) Diferenta enorma de la o cheltuire eficienta a banului public in sensul indreptarii spre pacient, ca si calitate a serviciilor, si pana la cum se cheltuie astazi, diferenta este una foarte mare. Sunt lucruri care tin de latura umana. De aceea spun: calitatea umana a celor care sunt in acest sector, de la zona publica, adica minister, case de sanatate, spitale si pana la medicul de familie. Asta e situatia din pacate. (...) Poti sa fii un medic foarte bun, dar fara acest nivel al calitatii umane mai sus decat media nu cred ca poti sa faci ceea ce omul asteapta de la tine", a sustinut demnitarul, citat de Agerpres.

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, presedinte executiv al PSD, a declarat miercuri ca este nevoie de un pact politic privind Sanatatea.

"In Romania, din pacate, orice are si o cheie politica. Orice faci esti acuzat ca iti faci campanie, asta e o chestiune care noua ne face foarte mult rau. Noi politizam orice. Sunt dispus sa fac rost de finantare pentru ca cele trei - cinci patologii cu rata cea mai mare de mortalitate, cu cele mai mari costuri generate in economia noastra, sa stim ce trebuie facut pentru ca acest tip de patologie sa nu mai fie o problema pentru noi ca tara. Daca vii cu o idee buna, culmea vin si te acuza tocmai cei care ar trebui sa sustina aceste idei din partea politica, sa zic Opozitie. Poate ar fi indicat ca toti factorii politici decidenti sa stea la aceeasi masa, discutam exact despre aceste lucruri, le punem pe hartie cu calitatea obligatorie de a fi parcurse si atunci indiferent de cine guverneaza le aplica, fara ca cealalta parte sa primeasca huiduieli sau tot felul de mesaje astfel incat sa nu se faca. Din pacate, asta e lumea politica, e meschina. E nevoie de un pact pe sanatate", a afirmat, intr-o dezbatere, ministrul de Finante.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri