Inzestrarea armatei romane ar putea fi facuta de firma care l-a invitat pe Dragnea in SUA

Compania lui Elliott Broidy, Circinus Defense SRL, a ramas in cursa pentru inzestrarea armatei cu sisteme de comanda si control moderne, dupa cum rezulta dintr-un raspuns oficial transmis G4Media.ro de catre Ministerul Economiei. Potrivit raspunsului, acordul de cooperare intre Compania Nationala Romarm si Circinus Defense SRL, semnat in februarie 2018, este in vigoare.

Ministerul precizeaza, la solicitarea G4Media.ro, ca acordul de cooperare nu s-a concretizat prin incheierea altor documente care sa vizeze colaborarea industriala intre cele doua parti. Continutul acordului, mai precizeaza ministerul, este secret.

G4Media.ro a solicitat ministerului economiei precizari referitoare la situatia acordului dintre Circinus si Romarm in contextul in care compania lui Elliot Broidy l-a notificat anul trecut pe fostul ministru al apararii, Mihai Fifor, ca se retrage din procesul de licitatie pentru modernizarea sistemelor de comanda ale Armatei Romane.

Intr-o scrisoare adresata in 6 iunie 2018 fostului ministru al Apararii, Mihai Fifor, oficialii Circinus sustin ca sistemul de comanda si control utilizat in prezent de Armata, cunoscut sub numele de BC2A, este o ”solutie falimentara” si ca pune in pericol viata militarilor.

Circinus este vizata de o ancheta in Statele Unite, iar potrivit presei americane, procurorii verifica in ce masura Broidy a incercat sa profite de legaturile sale cu administratia Trump. The New York Times, The Wall Street Journal si The Associated Press au semnalat in ultima perioada faptul ca ancheta avanseaza.

Citeste si:
„Lovitură” pentru Dragnea: A rămas fără un titlu onorific
Liviu Dragnea a rămas fără...

Dintr-o citatie vizand mai multe persoane transmisa recent comitetului de investire a presedintelui Trump rezulta ca procurorii cauta date despre20 de persoane si companii, a dezvaluit pe data de 8 iulie The Associated Press, citata de Huffington Post.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri