Parlamentarii mai au un an de mandat, iar in trei ani de cand ocupa fotoliul de deputat sau senator, unii alesi au vorbit 33 de secunde in plen, adica doar au luat cuvantul la depunerea juramantului. Indemnizatia ramane aceeasi, de aproape 10.000 de lei pe luna, scrie Digi24.ro.

Parlamentarii pot lua cuvantul intr-o sedinta de plen pentru a sustine un proiect de lege, o modificare la o lege, pot pur si simplu sa intervina in dezbateri sau sa adreseze intrebari sau interpelari.

Exista alesi care din 2016, de cand si-au preluat mandatul, au vorbit mai putin de 1 minut in fata microfonului. In aceasta situatie sunt deputatul PSD de Constanta, Ileana Cristina Dumitrache sau deputatii liberali Claudiu Racuci si Viorica Chereches.

Fostul ministru al sanatatii, Nicolae Banicioiu, in prezent in partidul lui Victor Ponta a vorbit doar 42 de secunde in plenul Camerei Deputatilor.

Exemplele continua si in partidul lui Calin Popescu Tariceanu: Adrian Mocanu (34 de secunde) si in grupul minoritatilor: Iarco Furic (55 de secunde). Mai sunt peste o suta de parlamentari care nu au vorbit mai mult de 59 de minute in 3 ani.

La polul opus sunt alesii care detin recordul de la tribuna Parlamentului. Raluca Turcan, cu 11 ore si 52 de minute, colegul sau, liberalul Florin Roman, cu peste 10 ore; la fel si Emil Pascan, din partidul lui Traian Basescu si Stelian Ion - USR (9 ore si 33 de minute). Florin Iordache are un numar impresionant de ore (41 de ore si 6 minute), insa fostul ministru al Justitiei a condus frecvent sedintele de plen.

Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri