Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca va candida la prezidentiale, in cazul in care PSD stabileste ca ea "este cea mai buna solutie". Daca social democratii vor desemna o alta persoana care sa intre in cursa pentru Presedintie, Firea spune ca ia in calcul varianta unei candidaturi ca independent.

Totusi, Gabriela Firea a anuntat ca vrea si un nou mandat la Primaria Capitalei, pentru a termina proiectele incepute.

"In conditiile in care as fi considerata de catre colegii mei din PSD, de catre partenerul nostru ALDE, de catre fostii nostri colegi de la Pro Romania, ca as fi cea mai buna solutie pentru zona de centru-stanga (candidez - n.red.) . Daca ei, printr-o analiza, nu de jocuri de culise si nu de sforarii, ci lucid, constient, asumat, vor face in perioada urnatoare aceasta analiza, impreuna, pentru a ne maximiza sansele, sunt si eu una dintre persoanele care poate sa fie analizata, masurata, nu stiu, studiata si sa se ia decizia cea mai buna.

Ca e vorba de mine, de domnul Tariceanu, de doamna Dancila, de oricare alt coleg, eu nu am vrut sa raman in situatia in care sa mi se spuna ca sunt incremenita in proiect, ca sunt un om politic marginit, limitat chiar, ca orgoliul meu este mult prea mare si ma conserv, imi conserv procentajul de incredere dupa 3 ani de mandat. Asa am ajuns la aceasta viziune", a spus Gabriela Firea la "Marius Tuca Show".

Intrebata ce se va intampla in cazul in care PSD nu o va desemna sa candideze la alegerile prezidentiale, Firea a spus ca "analizam".

"Analizam, daca nu voi fi desemnata. Analizam eu cu mine, eu cu colegii din tara care m-au sfatuit sa nu mai fiu asa de categorica si sa spun ca nu ma priveste acest subiect. Eu vorbesc zilnic cu multi primari din tara care sunt la fel de infricosati ca si mine ca am putea intra in cursa pentru Presedintie cu un candidat care nu are sanse sa castige.

Daca la europarlamentare au fost persoane din cauza carora am pierdut un milion de voturi, cum persoane din acelasi anturaj ar putea recupera aceste voturi? Aceste calcule trebuie facute rational", a declarat Gabriela Firea.

In acelasi timp, Gabriela Firea a afirmat si ca isi doreste inca un mandat de primar al Capitalei, pentru ca este determinata sa finalizeze ce a inceput.

"La Primaria Capitalei sunt determinata sa finalizez ceea ce am inceput, intr-un an-doi se vor vedea si mai bine rezultatale muncii facute pana acum. Mai sunt proiecte in derulare. Sunt singurul primar care am cumparat 100 de ambulante si 150 de apartamente pentru medici. Vreau sa candidez la Primaria Capitalei pentru un nou mandat pentru ca e firesc sa continui ceea ce am inceput si se vor vedea roadele", a precizat Firea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
24.000 de persoane la proteste. Manifestatia se incheie fara incidente