Presedintele USR, Dan Barna, a fost desemnat vineri candidatul comun al Aliantei 2020 la alegerile prezidentiale din aceasta toamna, iar liderul PLUS, Dacian Ciolos, a fost desemnat candidatul Aliantei la functia de prim-ministru, au declarat surse participante la negocierile dintre cele doua partide pentru G4Media.ro.

USR si PLUS au incheiat vineri negocierile pentru incheierea aliantei politice in cadrul careia cele doua partide sa participe impreuna la toate alegerile care vor urma in perioada urmatoare: prezidentiale, locale si parlamentare, au mai explicat sursele citate.

”L-am felicitat deja pe Barna pentru ca e candidatul Aliantei la prezideniale, nu doar al USR”, a precizat unul dintre participantii la discutii.

Potrivit surselor citate, acordul Aliantei nu prevede si impartirea efectiva a locurilor pe liste nici la locale, nici la parlamentare, urmand ca acest lucru sa fie facut in proximitatea fiecarei runde de alegeri.

Conducerea Aliantei 2020 va fi asigurata, in continuare, de cei doi presedinti ai USR si PLUS – Dacian Ciolos si Dan Barna – in calitate de co-presedinti, alaturi de Birourile Nationale ale celor doua formatiuni.

Citeste si:
Paleologu, propus la functia de presedinte al Romaniei
Theodor Paleologu, propus...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ciolos spune ca el sau Barna va candida la Presedintie