Liberalul Raul Patrascu a facut o sesizare la Comisia Europeana in cauzul crimei de la Caracal. "Avem nevoie de auditul extern, astfel de lucruri nu trebuie sa se mai intample. Degeaba tai varful copacului cand problema poate e la radacina", a scris Raul Patrascu, pe Facebook.

"Am vazut atatea cereri de demiteri/demisii in ultimele zile, dar nu pot sa nu ma intreb care va fi, de fapt, efectul. Ma tot intrebam ce as putea sa fac eu ca simplu cetatean avand in vedere ca lucrurile de multe ori raman la fel in ciuda presiunilor aduse de societate. Apoi mi-am adus aminte de un lucru. Institutiile Statului plimba vina dintr-o parte in alta ca de obicei.

Dar esentialul ramane acelasi: operatorul 112 nu a putut-o localiza pe tanara. Acest fapt incalca Directiva UE 2002/22/EC, articolul 26, alineatul 5, motiv pentru care am facut o sesizare la Comisia Europeana, in calitate de simplu cetatean care refuza vehemet sa fie pasiv.

Pe scurt, aceasta Directiva prevede clar ca operatorul (si aici ma refer la Institutia operatoare) trebuie sa localizeze rapid si cu acuratete victima si sa transmita locatia personalului de urgenta.

Astept ca europarlamentarii romani sa urmareasca aceasta sesizare si sa sprijine Comisia in investigatiile acesteia. Avem nevoie de auditul extern, astfel de lucruri nu trebuie sa se mai intample - degeaba tai varful copacului cand problema poate e la radacina", a scris Raul Patrascu, pe Facebook.

Citeste si:
Guvernul a MINTIT Comsia Europeana: Localizarea la 112, sub 10 secunde
Guvernul a MINTIT Comsia...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Citu acuza Ministerul de Finante ca a masluit datele bugetare