Comisia Europeana urmareste in continuare foarte atent situatia politica din Romania, dupa "un fel de puci parlamentar", afirma vicepresedintele CE, Viviane Reding, precizand ca nu ar fi surprinsa daca integrarea Romaniei in Schengen ar fi amanata, informeaza Mediafax.
"Mentinem o supraveghere atenta (a situatiei din Romania) dupa lupta politica teribila din iulie si august. Am putut cere oprirea unui fel de puci parlamentar. Am putut evita raul cel mai mare gratie actiunilor determinate a numerosi actori, intre care Comisia Europeana, Parlamentul European, state europene, dar si FMI. Derivele cele mai grave au putut fi limitate datorita Mecanismului de control si verificare pe care l-am creat. Speram ca toti actorii politici de la Bucuresti vor putea depasi disensiunile pentru a pregati campania electorala din octombrie. Tinerele democratii din Est trebuie sa realizeze in scurt timp ceea ce vechile democratii au indeplinit in cateva decenii", declara Viviane Reding, conform unui interviu acordat Le Monde.

Reporter Le Monde: "Credeti ca aderarea Romaniei la Schengen este de actualitate?"

"Este o decizie care va apartine statelor membre UE, in unanimitate, daca isi vor deschide frontierele, pe baza unei analize politice. Intrebarea esentiala este de a sti daca statul de drept roman ne poate oferi incredere. Spatiul Schengen nu se refera doar la functionarea tehnica a frontierelor, asa cum evalueaza Comisia Europeana. Implica si o buna functionare a justitiei si garantii in acest sens. Din punctul meu de vedere, nu as fi surprinsa daca statele vor decide sa nu integreze imediat Romania" in Schengen, a explicat Reding, vicepresedinte al CE si comisar UE al Justitiei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri