Uniunea Salvati Romania (USR) anunta ca se opune ''categoric'' proiectului de rectificare bugetara si cere Guvernului sa nu taie din sumele alocate sanatatii, educatiei sau transporturilor.

"Liderii coalitiei ar trebui sa se intalneasca astazi pentru a discuta despre rectificarea bugetara. In viziunea lui Dancila si Teodorovici, rectificarea bugetara inseamna mai putini bani pentru scoli, spitale si autostrazi. Trebuie sa fii total inconstient sa iei bani de la domeniile cele mai vulnerabile ale statului roman. Sa iei bani de la sanatate si educatie intr-o tara care nu are un spital de arsi la standardele europene si in care abandonul scolar e in crestere, sa iei bani de la transporturi in tara cu cei mai putini kilometri de autostrada din Uniunea Europeana inseamna sa dai dovada de cinism si de un maxim dispret fata de cetatenii platitori de taxe", se arata intr-o postare pe Facebook a USR, potrivit Agerpres.

Reprezentantii aceleiasi formatiuni ii reproseaza ministrului Razvan Cuc faptul ca a cheltuit mai putin de o treime din bugetul de la Transporturi.

"Aceasta rectificare bugetara mai scoate la iveala si multa incompetenta din partea acestui guvern. Astfel, ministrul Razvan Cuc a reusit 'performanta' de a cheltui mai putin de o treime din bugetul de la Transporturi. Deci, ministerul isi permite sa cheltuie doar o treime din buget, in timp ce zeci de mii de romani isi pierd viata din cauza drumurilor publice, care au ajuns sa fie sub orice critica. Iar motivele principale pentru care acesti bani nu s-au cheltuit sunt incompetenta si nepasarea, mai ales atunci cand nu poti folosi acesti bani in interes propriu", se mai arata in postare.

USR mentioneaza ca ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, ezita "sa faca public" proiectul de rectificare, iar ALDE a "facut un pas in spate" si refuza sa-si asume raspunderea pe acest proiect.

Citeste si:
Dancila: Iohannis si Barna nu sunt apropiati de oameni
Viorica Dancila: Klaus...

"Si daca toate astea nu erau de ajuns, dovada cea mai clara ca aceasta mult anuntata rectificare bugetara va fi un dezastru e faptul ca partenerii de guvernare ai PSD-ului, ALDE, au facut un pas in spate si refuza sa-si asume raspunderea pe proiectul de rectificare, iar ministrul Teodorovici tot ezita sa faca public proiectul, desi acesta trebuia dezbatut si aprobat pana la sfarsitul lunii iulie. Asta e reteta dezastrului pe care guvernarile PSD-ALDE ne-o servesc de peste doi ani si jumatate. De aceea, Uniunea Salvati Romania se opune categoric proiectului de rectificare bugetara si someaza Guvernul Dancila sa dea dovada de responsabilitate fiscal-financiara si sa nu taie bugetele de la domenii vitale si de care depinde dezvoltarea durabila a cetatenilor si statului roman. Iar daca actuala guvernare nu e stare sa guverneze in interesul cetateanului, atunci, premierul Dancila si intreg Cabinetul sa-si depuna demisiile si sa lase locul altora mai competenti", mentioneaza reprezentantii USR.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »



Citeste si
Retrospectiva 2018: Klaus Iohannis, la al patrulea an de mandat