Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit luni cu premierul Viorica Dancila si i-a cerut ultimativ ca pana pe 20 august sa vina cu un nou program de guvernare si un guvern restructurat.

"Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a avut astazi o discutie cu premierul Viorica Dancila, inainte de sedinta de guvern, pe tema colaborarii viitoare la nivelul coalitiei, astfel incat sa fie asigurata o buna guvernare.

In viziunea ALDE o buna guvernare presupune in aceasta faza o reforma a institutiilor statului, un nou program de guvernare, precum si o echipa guvernamentala restructurata care sa aiba ca principal atu competenta.

In acest sens, presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a rugat-o pe dna Viorica Dancila, prim-ministrul Romaniei, ca, pana pe data de 20 august, sa pregateasca si sa prezinte un set de masuri care sa raspunda acestor deziderate, precum si asteptarilor cetatenilor, pentru ca acestia sa isi recastige increderea in actul de guvernare", informeaza ALDE, scrie Ziare.com.

Pe de alta parte, referitor la rectificarea bugetara adoptata chiar azi de Guvern, in ciuda opozitiei ALDE, documentul citat precizeaza ca acest proiect arata ca bugetul de stat pe anul acesta a fost unul construit nerealist.

"Rezultatele exercitiului bugetar dovedesc incapacitatea administrativa de a pune in aplicare marile proiecte de investitii stabilite.

La inceputul anului, pe fondul discutiilor pentru construirea bugetului, presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a solicitat si a primit asigurari ca o serie de proiecte majore de investitii, indeosebi in infrastructura, vor primi resurse financiare.

Astazi, prin modul in care a fost conceput proiectul de rectificare bugetara, se constata esecul acestor promisiuni.

Ministrii ALDE care au participat astazi la sedinta de guvern au subliniat aceste nerealizari", adauga formatiunea politica aflata in negocieri pentru o alianta cu ProRomania.

Incepand cu ora 17:00, liderii PSD se reunesc in sedinta Comitetului Executiv, ocazie cu care vor discuta despre problemele ridicate de ALDE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri