Fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, si actualul rector al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC), a acumulat anul trecut o avere considerabila, fiind acum unul dintre cei mai bine platiti conducatori de universitate din tara.

Conform ultimei declaratii de avere, desi a fost suspendat din functia de rector in perioada mandatului de ministru, Tudorel Toader a incasat, in 2018, suma de 150.815 lei de la Facultatea de Drept a UAIC pentru activitatea de cadru didactic, scrie Adevarul.

La aceasta s-a adaugat suma de 140.040 de lei primita de la Ministerul Justitiei pentru functia de ministru, dar si 119.772 de lei de la Consiliul Superior al Magistraturii. Toader a primit in 2018 si o pensie de 364.641 de lei, 3.422 de lei din drepturile de proprietate intelectuala, precum si contravaloarea unei chirii de 3.600 de euro, adica aproximativ 17.041 de lei. In total, fostul ministru a bagat in buzunar anul trecut 795.731 de lei, adica 66.310 de lei pe luna.

Astfel, venitul lunar al lui Tudorel Toader a fost, cu aproximatie, cat cel pe care o familie cu doua salarii medii, adica 2.700 de lei, a reusit sa-l agoniseasca intr-un an. Prin conversie, salariul actualului rector poate concura cu usurinta si cu cel al demnitarilor europeni, ridicandu-se la 14.008 euro pe luna, deci 168.098 de euro anual.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri