Premierul Viorica Dancila reafirma, in mesajul transmis joi cu ocazia Zilei Marinei Romane, intreg sprijinul echipei guvernamentale pentru construirea unei forte navale militare care sa sustina si sa protejeze si mai bine interesele nationale in plan regional sau international, subliniind ca modernizarea Fortelor Navale reprezinta o preocupare a Guvernului Romaniei.

"Ziua Marinei Romane, 15 august, este o sarbatoare cu semnificatie deosebita atat pentru marinarii militari si civili, constructorii navali si lucratorii portuari, cat si pentru intreaga Romanie. Astazi, cu prilejul praznuirii Adormirii Sfintei Fecioare Maria, protectoarea marinarilor, ne amintim de eroii marinari cazuti la datorie, ale caror nume stau scrise pe "Crucea marinarilor", monument amplasat pe faleza din Constanta, aproape de marea pe care au iubit-o atat de mult. Ii salutam cu pretuire pe veteranii marinari, a caror experienta reprezinta fundamentul succeselor generatiei actuale, dar si o sursa de inspiratie pentru elevii si studentii care se pregatesc pentru o cariera in domeniu", se arata in mesajul prim-ministrului, potrivit Agerpres.

Totodata, premierul Viorica Dancila le adreseaza multumiri marinarilor care reprezinta tara noastra in misiunile interne si internationale, promovand astfel prestigiul Romaniei in lume.

"Implicarea marinarilor romani in numeroase exercitii internationale (Sea Shield, Sea Breeze sau Saber Guardian) si participarea la marsuri de instructie in Marea Neagra si Marea Mediterana fac cinste Romaniei si sunt apreciate de aliatii nostri", afirma sefa Executivului.

Premierul Viorica Dancila reaminteste faptul ca Armata Romaniei se afla intr-o perioada de ample transformari, iar alocarea, pentru cel de-al treilea an consecutiv, a doua procente din PIB pentru Aparare a permis lansarea unui ambitios program de achizitii pentru inzestrarea cu tehnica moderna.

Citeste si:
Romgaz: Constructia centralei de la Iernut, blocata din cauza OUG 114
Romgaz: Constructia centralei...

"Modernizarea Fortelor Navale reprezinta o preocupare a Guvernului Romaniei, pentru transformarea Armatei Romaniei intr-o institutie moderna, puternica, credibila si capabila sa-si indeplineasca misiunile in plan national sau aliat. In acest context, reafirm intreg sprijinul echipei guvernamentale pentru construirea unei forte navale militare care sa sustina si sa protejeze si mai bine interesele nationale in plan regional sau international", subliniaza prim-ministrul.

Cu prilejul sarbatoririi Zilei Marinei Romane, premierul Viorica Dancila le adreseaza marinarilor sincere felicitari si urari de succes in tot ceea ce vor intreprinde.

De asemenea, prim-ministrul Viorica Dancila le transmite tuturor romanilor care isi serbeaza onomastica multa sanatate, bucurie si sa fie ocrotiti mereu de Sfanta Fecioara Maria.

Citeste si:
Ponta "da din casa": Dancila mi-a spus ca ii da afara pe ALDE
Ponta "da din casa": Dancila...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
SURSE Dancila nu s-a prezentat la negocierile cu ALDE