Comisia de Politica Externa a Senatului SUA a amanat aprobarea numirii lui Adrian Zuckerman ca ambasador in Romania, pe fondul acuzatiilor de hartuire sexuala, potrivit unui document oficial al comisiei, citat de G4media.

Astfel, senatorul Bob Menendez, membru al Comisiei de Politica Externa, a anuntat in 25 iulie ca el si colegii din comisie au aprobat 13 nume de ambasaodri propusi de Casa Alba, dar au decis amanarea numirii lui Adrian Zuckerman si a altui nominalizat din cauza acuzatiilor de hartuire sexuala si un mediu de lucru ostil.

Menendez a anuntat ca a cerut Casei Albe verificari suplimentare pentru Zuckerman, prin intermediul Diplomatic Security.

Adrian Zuckerman a fost dat in judecata in 2008 pentru hartuire sexuala de catre secretara sa, Jamie Ferrauiola, de la firma de avocatura Lowenstein Sandler, unde el era partener, scria publicatia Rawstory.com in septembrie 2018.

Potrivit publicatiei, Ferrauiola l-a acuzat pe Zuckerman ca a obligat-o sa se uite la fotografii cu femei dezbracate si ca ii cerea detalii despre viata personala si sfaturi pentru intalniri amoroase.

De asemenea, printre acuzatiile secretarei s-au numarat ”numeroasele gesturi cu tenta sexuala” facute de Zuckerman la adresa femeilor de la firma de avocatura, avansurile agresive la adresa sa si faptul ca le-a spus celor din birou ca ea este insarcinata cu copilul lui.

Adrian Zuckerman a emigrat din Romania impreuna cu familia la varsta de 10 ani, arata comunicatul Administratiei Trump. Vorbeste fluent limba romana.

Zuckerman, specialist in tranzactii imobiliare si partener in biroul din New York al firmei de avocatura Seyfarth Shaw. El il va inlocui pe actualul ambasador, Hans Klemm, daca trece de votul Congresului SUA.

Zuckerman a absolvit New York Law School (1983) si Massachusetts Institute of Technology (1979).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri