Premierul Viorica Dancila trebuie sa numeasca un ministru al Educatiei cat mai curand dupa ce a demis-o pe Ecaterina Andronescu in urma unei declaratii despre crimele de la Caracal. Surse social democrate au declarat penru HotNews.ro ca exista cel putin doua variante despre care s-a discutat in interiorul partidului.

Potrivit surselor citate, initial, a fost vehiculat numele lui Radu Szekely, fost consilier al ministrului Andronescu insa pesedistii nu sunt de acord cu nominlizarea acestuia. Lui Szekely i s-ar fi reprosat ca a facut postari impotriva PSD.

Un alt nume discutat in interiorul PSD este cel al rectorului Universitatii de la Craiova, Cezar Ionut Spanu. "Dancila i-ar fi promis Olgutei Vasilescu cand a fost saptamana trecuta a Craiova ca il va sustine pe rectorul de acolo", au explicat sursele HotNews.ro.

De altfel presedintele PSD, Viorica Dancila a anuntat saptamana trecuta ca va propune in Comitetul Executiv al PSD mai multe persoane pentru portofoliul Educatiei iar liderii partidului vor decide viitorul ministru

„O sa vin cu mai multe propuneri, o sa discut in Cex despre acest lucru. Cred ca trebuie sa vina cineva care sa cunoasca problemele mai ales din invatamantul preuniversitar, unde am vazut ca sunt mai multe probleme. Cred ca trebuie sa fie cineva implicat şi care sa actioneze foarte repede, pentru ca, aşa cum ştiti, pe 9 septembrie incepe anul şcolar”, a afirmat premierul vineri, in cadrul unei conferinte, in Iaşi.

Citeste si:
Dancila contrazice matematica, bunul simt si...chiar pe ea insasi
Dancila contrazice...

La sarsitul saptamanii social democratii se vor reuni in sedinta Comitetului Executiv pentru a stabili programul congresului PSD pentru anuntarea candidatlui la prezidentiale. Pe agenda sedintei vor fi mai multe teme printre care si nominalizarea ministrilor pentru portofoliile ramase vacante.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
CEx PSD: Cine va prelua mandatul la Ministerul de Interne si Educatie