Florin Citu: Dancila si Teodorovici isi ascund ilegalitatile prin HG

Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, o Hotarare prin care TOATE documentele emise de Ministerul Finantelor Publice (MFP) devin secrete, sustine senatorul liberal Florin Citu. Potrivit acestuia, scopul este acela de a ascunde o serie de ilegalitati comise de actualii guvernanti.

“Asa spera ei (premierul Viorica Dancila si ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici -n.r.) ca pot opri documentele pe care le primesc din MFP in legatura cu ilegalitatile comise de ei. (...) Evident, ca cel mai important lucru pe care il trec la secret este falsicarea executiei bugetare din 2018 dar si a rectificarii bugetare din 2018 si 2019”, sustine Florin Citu.

In plus, in ponia sa, prin adoptarea horatrarii se urmareste sa se ascunda urmele deplasarii lui Orlando (Eugen Teodorovici -n.r.) in Cuba si faptul ca nu a avut mandat asa cum cerea legea pentru negocia stergerea datoriei publice pe care Cuba o are catre Romania- 1,5 miliarde dolari.

De semenea, actul normativ are drept scop sa ascunda cheltuielile cu deplasarile pentru capitalizarea diversilor banci suspecte la care Orlando este guvernator. Totodata, guvernantii vor sa ascunda detaliile achizitiei Banca Romaneasca de catre EXIMBANK cu bani imprumutati din China, cu semnatura lui Eugen Teodorovici.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri