Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, critica solicitarea Avocatului Poporului de contestare a Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti privind ridicarea masinilor parcate ilegal.

"Institutia Avocatul Poporului tinde sa devina avocatul nesimtirii! Ne sicaneaza si cearta ca ii deranjam pe prost-crescutii care blocheaza cu masinile: spitale, scoli, locuri rezervate persoanelor cu dizabilitati, institutii, linii de tramvai, statii de autobuz, chiar proprietati private, sub pretextul ca 'am coborat sa-mi iau tigari'... si se mai intorc dupa vreo doua ore! S-a rezolvat cazul Caracal, s-au epuizat toaletele in curte ale scolilor din mediul rural, in toate spitalele din tara e ca in America! Totul este perfect! Avocatului Poporului nu-i mai ramane decat sa se ocupe de cocalari!", a scris Gabriela Firea, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Avocatul Poporului a anuntat, vineri, ca s-a sesizat din oficiu si solicita prefectului de Bucuresti atacarea in contencios a Hotararii CGMB privind ridicarea, transportul, depozitarea si eliberarea vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila a drumurilor publice aflate pe reteaua principala de strazi a Capitalei.

Potrivit acestuia, hotararea "nesocoteste normele legale in aplicarea carora a fost data si stabileste competenta alternativa a politistilor rutieri sau locali in constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor principale, iar nu competenta exclusiva a politistilor rutieri, astfel dupa cum aceasta este reglementata de lege".

"HCGMB decide ca, in calitate de agenti constatatori, politistii locali pot dispune masura ridicarii, prevederi ce contravin in mod flagrant art. 64 din OUG nr. 195/2002 si art. 2031 si art. 2032 din HG nr. 1361/2006", adauga sursa citata.

Citeste si:
Firea cumpara parcometre de trei ori mai scumpe decat cele din Berlin
Firea cumpara parcometre de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Primaria Capitalei: 9 MIL. euro aprobate pentru Rabla TAXI