Ministrul de Externe Ramona Manescu, singurul ministru ALDE care a ramas in Guvern, a demisionat din partidul condus de Calin Popescu Tariceanu.

"Subsemnata Ramona Nicole Manescu va rog prin prezenta sa luati act de demisia mea din ALDE, respectiv din toate functiile detinute", se arata in documentul adresat presedintelui ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, si inregistrat in cursul zilei de marti.

In acelasi timp, surse politice au declarat pentru Mediafax ca Manescu se va inscrie in PSD.

Luni, Delegatia permanenta a ALDE a votat retragerea de la guvernare. Trei din cei patru ministri ALDE au demisionat marti din functie.

Ramona Manescu a ales sa isi continue activitatea in Guvern, ca ministru al Afacerilor Externe.

"Eu am inteles pozitia ALDE, o respect si sigur ca fiecare isi alege calea, dar in momentul acesta, pentru Romania, sa dea semnale ca este inconsistenta si inconsecventa si la nivel exterior, cred ca este un lucru rau si eu imi asum sa raman in continuare, macar pana cand se clarifica situatia si macar pana cand reusesc sa avansez discutiile pe care le am cu oficialii europeni si cu alti ministri de Externe din Uniunea Europeana, pentru ca suntem intr-un moment in care pentru Romania trebuie sa fie luate niste decizii care ne vor afecta pe urmatorii cinci ani. Eu, ca o persoana responsabila care a fost in mecanismul acesta european, stiu ce inseamna lucrul acesta, imi asum sa pierd eu, politic, la nivel intern, daca asa se pune problema, dar sa nu piarda Romania pe termen lung", a precizat ministrul de Externe, luni, la Digi 24.

Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri