Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Manescu, a demisionat din ALDE. E posibil sa se inscrie in PSD

Ministrul de Externe Ramona Manescu, singurul ministru ALDE care a ramas in Guvern, a demisionat din partidul condus de Calin Popescu Tariceanu.

"Subsemnata Ramona Nicole Manescu va rog prin prezenta sa luati act de demisia mea din ALDE, respectiv din toate functiile detinute", se arata in documentul adresat presedintelui ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, si inregistrat in cursul zilei de marti.

In acelasi timp, surse politice au declarat pentru Mediafax ca Manescu se va inscrie in PSD.

Luni, Delegatia permanenta a ALDE a votat retragerea de la guvernare. Trei din cei patru ministri ALDE au demisionat marti din functie.

Ramona Manescu a ales sa isi continue activitatea in Guvern, ca ministru al Afacerilor Externe.

Citeste si:
Iohannis accepta la ministere pe controversatii Manescu, Fifor si Moga
Iohannis accepta la ministere...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

"Eu am inteles pozitia ALDE, o respect si sigur ca fiecare isi alege calea, dar in momentul acesta, pentru Romania, sa dea semnale ca este inconsistenta si inconsecventa si la nivel exterior, cred ca este un lucru rau si eu imi asum sa raman in continuare, macar pana cand se clarifica situatia si macar pana cand reusesc sa avansez discutiile pe care le am cu oficialii europeni si cu alti ministri de Externe din Uniunea Europeana, pentru ca suntem intr-un moment in care pentru Romania trebuie sa fie luate niste decizii care ne vor afecta pe urmatorii cinci ani. Eu, ca o persoana responsabila care a fost in mecanismul acesta european, stiu ce inseamna lucrul acesta, imi asum sa pierd eu, politic, la nivel intern, daca asa se pune problema, dar sa nu piarda Romania pe termen lung", a precizat ministrul de Externe, luni, la Digi 24.

Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri