Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a fost desemnat, la Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU), candidat din partea Uniunii la functia de presedinte al Romaniei. Kelemen spune ca desemnarea unui candidat UDMR reprezinta „o chestiune de onoare”.

Kelemen Hunor a declarat, la Targu Mures, unde a fost desemnat candidat la Presedintie, ca va fi o campanie electorala a respectului si a viitorului. Sloganul sau de campanie va fi „Respect pentru toti”, scrie Digi24.

„Intotdeauna am avut un candidat la Presedintie, a devenit o chestiune de onoare pentru noi, deoarece suntem cetateni egali ai acestei tari. (...) Este nevoie de un candidat maghiar la Presedintie de fiecare data, este o obligatie morala sa avem un candidat. Nu este vorba despre mine, ci despre UDMR si comunitatea maghiara din Romania. Cand colegii mi-au spus ca in 2019 eu trebuie sa imi asum acest rol, nu stiam cum sa raspund, desi aveam dubii sa ma aliniez a treia oara la linia de start, dar nu am putut decat sa spun ca ma angajez cu mare stima si reverenta fata de organizatia noastra la acest rol”, a spus Kelemen.

Pana acum, dintre liderii politici importanti, si-au anuntat intentia de a candida presedintele Klaus Iohannis, sustinut de PNL, premierul Viorica Dancila, din partea PSD, si presedintele USR Dan Barna - in alianta cu PLUS.
Sprijinit de Pro Romania si ALDE, va candida si actorul Mircea Diaconu. Un alt candidat al unui partid parlamentar, PMP, este Theodor Paleologu.

Alti candidati care si-au anuntat pana acum intentia sunt Florin Calinescu, Miron Cozma, Liviu Plesoianu, Bogdan Stanoevici, Gheorghe Funar, Ninel Peia, Dorin Dumitru Stoichescu, Catalin Berenschi si Ramona Ioana Bruynseels.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dancila: impozitarea pensiilor speciale sa nu se aplice militarilor