Cel mai nou Barometru Europa FM, realizat de IMAS la comanda Europa FM, indica evolutia preferintelor electoratului pentru principalii candidati la alegerile prezidentiale, dar si pentru partide, in cazul in care ar avea loc alegeri in weekendul acesta.

Sondajul realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arata ca favorit ramane Klaus Iohannis, cu aproape 45 de procente. Urmatorul clasat, la mare distanta, este Dan Barna – care creste fata de luna iulie si ajunge la putin peste 17 procente.

Urmeaza Victor Ponta, in crestere fata de luna anteriora, liderul Pro Romania ajungand la 14%. Al patrulea clasat este liderul ALDE, cu aproape 13 procente – acesta intre timp si-a retras candidatura. Viorica Dancila ramane pe locul 5 – in usoara crestere si ajunge la 8,4%.

Sondajul a fost realizat in perioada 5 -28 august – pe un esantion de 1010 persoane cu varste de peste 18 ani. Eroare de esantionare +/- 3,1%.

Alegerile Parlamentare

Daca alegerile parlamentare ar avea loc acum – in loc de anul viitor – 28,4 dintre cei care spun ca ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL, arata Barometrul EFM, realizat de IMAS in luna august.

USR ramane pe locul 2 – cu 19.8%, in scadere cu aproape 2 procente fata de luna iulie. Si Partidul Social Democrat este in scadere – PSD ramane pe locul trei si ar fi votat azi de 17.9%, cu aproape 2 procente mai putin ca in luna precedenta.

Pe locul 4, dar la distanta considerabila, se afla parlamentarii ProRomania – partidul fostului premier Victor Ponta – cu 8.7%, tot in scadere. Locul 5 este ocupat in continuare de ALDE, formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu. Fostul partener de guvernare al PSD ajunge la 7.4%.

Urmeaza formatiunea condusa de Dacian Ciolos – in scadere cu jumatate de procent fata de luna iulie. PLUS ajunge acum la 5.5%. Urmeaza cu 4.6% UDMR, cu o crestere de numai 0,3%. PMP ramane cu acelasi procentaj in intentiile de vot ca cel din iulie: 2.9%.

4% dintre respondenti spun ca vor vota cu alte formatiuni. Sondajul a fost realizat in perioada 5 -28 august – pe un esantion de 1010 persoane cu varste de peste 18 ani. Eroare de esantionare +/- 3,1%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri