PSD a recurs, luni seara, la un mic act de santaj politic la adresa lui Calin Popescu Tariceanu, amenintandu-l ca, daca nu-l va sustine pe Teodor Melescanu la sefia Senatului ii va desfiinta grupul parlamentar, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Daca Melescanu pleaca din ALDE, grupul parlamentar din Senat scade sub numarul limita iar Tariceanu risca sa piarda pozitii politice importante si o parghie de putere semnificativa, scrie G4Media.ro.

In consecinta, liderul ALDE s-a repliat, anuntand ca va forma un grup parlamentar mixt, care ar urma sa includa senatorii Pro Romania si neafiliatii pentru a evita dizolvarea grupului. Potrivit surselor G4Media, riscul nu a trecut pentru Tariceanu, deoarece noul grup mixt mai trebuie votat in plenul Senatului, acolo unde PSD a pierdut la limita majoritatea dar inca isi mai poate impune, teoretic, deciziile prin negocieri.

Cum l-a scos Dancila pe Melescanu din joben

PSD a mutat surprinzator luni, anuntand ca-l va sustine pe Teodor Melescanu, fost ministru de externe ALDE, pentru functia de presedinte al Senatului. „Am avut o discutie cu domnul Melescanu, i-am facut aceasta propunere, domnul Melesescanu a acceptat in ideea in care dansul nu este de acord cu alianta cu Pro Romania.Locul a fost al ALDE si noi am vrut sa aratm ca suntem corecti pana la capat.”, a declarat luni Viorica Dancila.

Decizia l-a luat prin surprindere pe Calin Popescu Tariceanu, care a demisionat din functia de presedinte al Senatului odata cu anuntul retragerii candidaturii la prezidentiale. „Nu cred ca poate cineva sa propuna o functie la ALDE fara sa discute cu conducerea”, a subliniat el, intrebat daca Teodor Melescanu va fi exclus daca accepta sefia Senatului.

Detaliul care ii complica viata lui Tariceanu

Insa excluderea sau plecarea lui Melescanu din ALDE ar insemna ca partidul lui Tariceanu sa ramana fara grup parlamentar. HotNews.ro noteaza ca, potrivit regulamentului Senatului, pentru a fi constituit un grup parlamentar este nevoie de 7 senatori alesi pe listele aceluiasi partid sau aliante. In acest moment grupul ALDE are 7 membri, iar cu o plecare a lui Melescanu acesta ar fi desfiintat.

Potrivit surselor G4Media.ro, pesedistii i-ar fi transmis pe fata lui Calin Popescu Tariceanu ca, daca nu il sustine pe Melescanu la sefia Senatului, il vor retrage din ALDE si vor forta astfel desfiintarea grupului parlamentar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri