Curtea Constitutionala a Romaniei a admis, miercuri, sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Melescanu in functia de presedinte al Senatului, stabilind ca este neconstitutionala, au declarat, pentru G4Media.ro, surse din CCR.

Potrivit acestora, decizia a fost luata cu 7 voturi ”pentru” si 2 voturi ”impotriva”. Judecatorii care au votat impotriva demiterii lui Teodor Melescanu au fost Livia Stanciu si Valer Dorneanu.

”Practic, Melescanu este revocat din functie”, au explicat sursele citate.

Teodor Melescanu a declarat pentru HotNews.ro ca ”cel mai probabil” va demisiona de la sefia Senatului dupa ce va vedea motivarea CCR.

Reamintim ca judecatorul raportor in acest caz, Daniel Morar, a recomandat admiterea sesizarii depuse de Calin Popescu Tariceanu impotriva alegerii lui Melescanu in functia de presedinte al Camerei Superioare a Parlamentului, au declarat surse din cadrul CCR pentru G4Media.ro.

La prima dezbatere la Curte pe aceasta speta, in 16 octombrie, Daniel Morar, judecatorul raportor, a pus concluzii de admitere a sesizarii, iar Livia Stanciu, fosta presedinta a ICCJ, a adus argumente pentru ramanerea lui Melescanu la sefia Senatului.

Sursele consultate au explicat ca argumentele aduse de judecatorul Daniel Morar pentru demiterea lui Teodor Melescanu sunt, printre altele, ca s-a incalcat principiul configuratiei grupurilor parlamentare.

”Acest principiu este prevazut in Constitutie si trebuie respectat si la nivelul Regulamentelor parlamentare. Nu poti fi candidat la sefia unei Camere a Legislativului decat daca faci parte din grupul care te-a propus. Or, domnul Melescanu a fost propus de PSD, fara a face parte din grupul PSD, ci din cel al ALDE”, au mai explicat sursele din cadrul CCR pentru G4Media.ro.

Pe 10 septembrie, senatorul ALDE Teodor Melescanu a fost ales, in plen, in cel de-al doilea tur de scrutin, presedintele Senatului cu 73 voturi „pentru”, Alina Gorghiu, de la liberali, obtinand 59 de voturi.

Pe 11 septembrie, liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, anunta ca mai multi parlamentari din Opozitie au semnat o sesizare catre CCR privind modul in care Melescanu, fost ministru de Externe si membru al ALDE, a fost ales la conducerea Senatului, avand si sustinerea social-democratilor la acel moment.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri