Guvernul a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la refuzul presedintelui de a numi ministrii interimari

Guvernul a sesizat Curtea Constitutionala, in legatura cu refuzul presedintelui de a numi ministrii interimari. Dancila il acuza pe Iohannis ca blocheaza activitatea Executivului.

Premierul Viorica Dancila a declarat, joi dupa amiaza, ca Guvernul a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu refuzul Presedintelui Iohannis a numi ministrii interimari propusi de PSD, conform Biziday.

Prim-ministrul il acuza pe seful statului ca blocheaza activitatea Executivului: „Am sa va dau un singur exemplu. Trebuia sa avem sedinta de guvern. Trebuia sa avem pe agenda sedintei de guvern o ordonanta de urgenta prin care prelungeam termenul de inscriere in registrul electoral al romanilor din diaspora, pentru votul prin corespondenta. Nu am putut realiza acest lucru. Sunt foarte multe obiective care nu mai pot astepta. Aceasta blocare a insemnat ca tot ceea ce aveam pe ordinea de zi trebuie dus saptamana viitoare”.

Totodata, Dancila sustine ca prin sesizarea depusa la CCR vrea sa se creeze o regula pentru viitor. „Ar trebui sa vedem aceasta sesizare catre CCR si ca un mijloc de a avea niste reguli, pe viitor, de a stabili niste reguli, pentru ca eu cred ca, dincolo de lupta politica, nu este oportun sa blocam activitatea guvernului, avand in vedere ca sunt proiecte pe care le facem pe cetateni”, a declarat premierul.

Citeste materialul integral pe Biziday.

Citeste si:
Viorica Dăncilă îşi va lansa o 'carte-interviu': Sunt lucruri care...
Viorica Dăncilă îşi va lansa...

Sursa foto: Agerpress foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri