Presedintele USR, Dan Barna, i-a transmis premierului Viorica Dancila, ca raspuns la propunerea de a semna Pactul national pentru bunastarea romanilor, ca Alianta USR PLUS se angajeaza sa nu taie pensiile si salariile si sa aduca bunastare romanilor, dar va lua in considerare semnarea unui astfel de pact doar daca prim-ministrul demisioneaza si accepta organizarea de alegeri anticipate, scrie Agerpres.

"Ce i-am scris in aceasta dimineata doamnei Dancila: Stimata doamna Prim-ministru Viorica Dancila, am luat act de propunerea pe care ne-ati adresat-o in spatiul public cu privire la semnarea unui pact pentru bunastarea romanilor. Va scriu pentru a va transmite ca Alianta USR PLUS se angajeaza sa nu taie pensiile si salariile si sa aduca bunastare romanilor. Doar daca dumneavoastra si PSD semnati pactul pentru anticipate si va prezentati demisia din functia de Prim-ministru al Romaniei, consideram se vor crea premisele pentru a putea discuta despre un astfel de pact" , a scris Barna pe Facebook.

Liderul USR le cere social-democratilor sa dea dovada de responsabilitate pentru depasirea crizei politice.

"Daca sunteti, intr-adevar, preocupata pentru binele romanilor, atunci aveti datoria sa puneti capat crizei politice actuale prin demisia dumneavoastra si a intregului guvern. Alianta USR-PLUS isi propune sa guverneze respectand toate legile tarii. Bunastarea romanilor trebuie sa creasca, nu sa scada. Insa bunastarea romanilor poate fi atinsa doar eliminand, in primul rand, nedreptatile din sistem si inlaturand acele forte politice care le-au creat", se mai arata in postare.

La randul sau, presedintele PLUS, Dacia Ciolos, da asigurari ca formatiunea pe care o conduce "nu va taia salariile si pensiile romanilor daca ajunge la guvernare".

"Declar acest lucru cat se poate de ferm, pentru a pune capat minciunii pe care Viorica Dancila o tot repeta in spatiul public. (...) Tot ce a facut PSD cand a guvernat tara a fost sa creasca cu sume derizorii salariile bugetarilor si pensiile si sa umple cu sume uriase conturile clientelei de partid. Iar aceste cresteri nu s-au bazat pe vreo strategie savanta care sa ajute economia romaneasca sa se dezvolte, ci prin imprumuturi externe care au indatorat generatii si generatii de acum inainte. Oamenii trebuie sa stie: PSD a amanetat viitorul copiilor nostri", a scris Ciolos pe Facebook.

El a adaugat ca nu considera necesar sa incheie un pact cu PSD referitor la pensii si salarii.

"Noi nu avem nevoie sa semnam un pact cu PSD, stim exact ce avem de facut pentru a plati pensiile si salariile cetatenilor romani nu din bani de imprumut, ci din bani produsi in Romania", a mai scris Dacian Ciolos.

Premierul Viorica Dancila, presedintele PSD, a anuntat vineri ca propune partidelor parlamentare semnarea Pactului national pentru bunastarea romanilor, mentionand ca acesta trebuie sa fie garantia politica a continuarii cresterii nivelului de trai in perioada urmatoare. Pactul a fost transmis catre toate partidele parlamentare si grupului minoritatilor de la Camera Deputatilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri