Renate Weber a declarat, sambata, in cadrul unei emisiuni difuzata de postul Digi24, ca Avocatul Poporului plateste 50.000 de euro lunar pe chirie si vrea sa schimbe sediul institutiei.

Astfel, in timpul unui mandat de cinci ani al Avocatului Poporului, doar chiria la un astfel de sediu ajunge la trei milioane de euro.

"Mult platim chiria. E foarte mult. Platim jumatate fata de cat plateste CSM, dar nu ma incalzeste ca altii platesc mai mult", a afirmat Renate Weber.

Weber a explicat si cum s-a ajuns la aceasta situatie: "Nu am primit un spatiu, desi e institutie creata prin Constitutie. Nu am primit un spatiu nici in Bucuresti, nici in tara. Colegii mei stau in contracte ba cu Curtea de Conturi, ba cu consiliile judetene, in fiecare an avem aceasta temere, sa le prelungim pentru ca e important. Aici, institutia a avut un sediu intr-o cladire unde lumina era asa rosie, ca nu se mai putea. Ni s-a promis un spatiu, nu ni s-a dat", a spus Avocatul Poporului.

Renate Weber a adaugat ca inca din prima zi de mandat a vrut sa schimbe aceasta situatie, dar fara rezultat.

Citeste si:
Parlamentarii care au vorbit 33 de secunde intr-un mandat
Parlamentarii care au vorbit...

"50.000 de euro pe luna e chiria pe care o platim, mi se pare.... Pe durata unui mandat se strang trei milioane. Nu stiu de ce nu ne-au dat alt spatiu. Vreau sa gasesc alt spatiu, chiar daca acesta e accesibil, e in centru, e foarte decent", a subliniat Weber.

Sursa foto: SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a demisionat