Biroul Electoral Central a decis respingerea inregistrarii candidaturii si a semnului electoral ale lui Viorel Catarama la alegerile prezidentiale. Institutia precizeaza ca peste 94.000 de semnaturi depuse au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente, anunta Mediafax.

„In sedinta din data de 20 septembrie 2019, Biroul Electoral Central a adoptat Decizia nr. 10/D/20.09.2019 privind respingerea inregistrarii candidaturii si a semnului electoral ale domnului Viorel Catarama pentru alegerea presedintelui Romaniei din anul 2019”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de BEC.

Institutia motiveaza respingerea inregistrarii candidaturii lui Viorel Catarama la alegerile prezidentiale pe motiv ca peste 94.000 de semnaturi depuse de liderul partidului Dreapta Liberala seamana, astfel nu au putut fi validate.

Viorel Catarama a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca va contesta decizia Biroului Electoral Central la Curtea Constitutionala deoarece este "profund nelegala" si bazata pe aprecieri subiective.

Viorel Catarama a fost primul politician care si-a depus candidatura la alegerile prezidentiale, ajungand la sediul BEC miercuri, cu peste 230.000 de semnaturi.

Citeste si:
Lista candidatilor la alegerile prezidentiale din 2019
Lista candidatilor la...

Sursa foto: LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
BEC a stabilit ordinea candidatilor la prezidentiale pentru vot