Zece persoane au ramas pe lista candidatilor la alegerile prezidentiale din 2019. Sase au fost validati deja de Biroul Electoral Central, iar alti patru trebuie sa astepte anuntul oficial, noteaza Digi24.ro

Perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile prezidentiale s-a incheiat, duminica fiind ultima zi de depunere a dosarelor la Biroul Electoral Central. Pana luni dimineata, BEC a validat oficial dosarele a sase candidati.

Cine candideaza

Klaus Iohannis este seful statului din 2014 si candideaza pentru al doilea mandat, din partea PNL. Actualul presedinte a depus la Biroul Electoral Central cele mai multe semnaturi dintre toti candidatii: 2,2 milioane de semnaturi.

Viorica Dancila este prim-ministru si candidatul PSD. Viorica Dancila a declarat joi, la depunerea dosarului de candidat cu cele 1,4 milioane de semnaturi, ca a demonstrat ca poate conduce un Guvern si ca ar fi primul presedinte care a fost si premier.

Dan Barna, candidatul Aliantei USR-PLUS, a depus cele 400.000 de semnaturi in aceeasi zi cu presedintele Iohannis.

Actorul Mircea Diaconu, candidatul ALDE si Pro Romania, a invocat lupta cu statul paralel - ca mesaj de campanie electorala. El si-a depus oficial la Biroul Electoral Central candidatura, sambata, impreuna cu peste 400.000 de semnaturi de sustinere.

Theodor Paleologu, candidatul Partidului Miscarea Populara, la alegerile prezidentiale din noiembrie, a declarat ca Romania are nevoie de un presedinte „deschis dialogului, care sa restaureze demnitatea statului, credibilitatea Romaniei in afara, sa restabileasca respectul pentru Romania si pentru romani si, nu in ultimul rand, sa restabileasca pacea sociala”.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a venit sambata la sediul Biroului Electoral Central cu o trotineta electrica si si-a depus candidatura la alegerile prezidentiale, cu 265.800 de semnaturi de sustinere.

Ramona Ioana Bruynssels, din partea Partidului Puterii Umaniste, si-a depus candidatura in ultima zi, impreuna cu peste 280.000 de semnaturi. La iesirea din institutie echipa de campanie a lui Bruynseels a dat drumul mai multor porumbei albi, aceasta spunand ca semnifica „o noua sansa pentru Romania”.

Fostul europarlamentar PSD Catalin Ivan si-a depus, duminica, candidatura impreuna cu 235.119 semnaturi.

Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei, tanara ucisa la Caracal, se prezinta ca fiind candidatul anti-sistem, desi este pazit de o garda de corp din Brigada speciala de interventie a Jandarmeriei si circula cu un SUV pus la dispozitie de Ministerul de Interne, iar ONG-ul pe care il conduce a primit finantari de la stat.

Viorel Catarama, candidatul din partea Dreptei Liberale, a primit o sansa din partea CCR, luni dimineata, dupa ce BEC i-a respins candidatura pe motiv ca 94.000 de semnaturi dintre cele 230.000 depuse au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente. Biroul Electoral Central trebuie acum sa-i inregistreze candidatura.

Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri