Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, ca in continuare in regiunea Marii Negre au loc "actiuni deliberate care vizeaza subminarea securitatii" si a subliniat ca Romania ramane un pilon de stabilitate in regiune.

"Dezvoltarea si securitatea sunt interconectate. Cu toate acestea, abordarea bazata pe legatura dintre securitate - dezvoltare s-ar putea sa nu fie suficienta pentru a raspunde provocarilor de securitate, deoarece acestea pot avea origini care nu se limiteaza la dimensiunea de dezvoltare. Din pacate, continuam sa asistam, in regiunea noastra, la actiuni deliberate care vizeaza subminarea securitatii. Centura de conflicte nerezolvate din jurul Marii Negre - care are importanta strategica pentru securitatea transatlantica - ramane o sursa importanta de instabilitate, afectand cooperarea regionala si securitatea internationala in ansamblul sau", a spus seful statului, in cadrul interventiei nationale de la dezbaterile generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU, care se desfasoara la New York.

El a adaugat ca "prezenta militara pe teritoriile altor tari, fara consimtamantul acestora, militarizare, gesturi agresive, amenintari de utilizare a fortei si folosirea tacticilor hibride pentru a submina stabilitatea interna reprezinta dezvoltari ingrijoratoare si trebuie respinse de noi toti".

"Romania ramane un sustinator puternic al ordinii internationale multilaterale bazate pe reguli, construita in jurul Organizatiei Natiunilor Unite, care reprezinta cea mai buna speranta a noastra de a gestiona astfel de provocari. Eficacitatea acestei ordini internationale depinde, insa, de disponibilitatea tuturor statelor membre ONU de a se angaja in gasirea de solutii multilaterale durabile, in conformitate cu valorile fundamentale ale ONU. Romania ramane ferm angajata sa actioneze in acest sens, ca pilon de stabilitate in regiune, si am sustinut constant eforturile ONU de a gestiona astfel de riscuri, inclusiv prin rezolutiile Adunarii Generale a ONU referitoare la aceste aspecte", a aratat Iohannis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri