Electrica SA vrea sa-si aprobe beneficii financiare ENORME

Membrii conducerii companiei Electrica SA, controlata de Ministerul Energiei, vor sa-si aprobe beneficii financiare fara precedent, dupa cum arata convocatorul viitoarei sedinte a Adunarii Generale a Actionarilor. E vorba despre trei paliere de beneficii care depasesc media celor existente în companii similare, fie ca e vorba despre companii private sau controlate de stat.

Electrica SA este o companie controlata de ALDE chiar si dupa plecarea partidului lui Tariceanu de la guvernare. Membrii conducerii companiei au fost numiti cu acordul Ministerului Energiei, controlat de ALDE în ultimii ani, scrie G4Media.ro.

1. Cresterea valorii politei de asigurare

Membrii conducerii – atat administratorii, cat si managerii – vor beneficia de o polita de asigurare marita de la 10 milioane de euro pentru întreg boardul (cum e în prezent) la 10 milioane de euro pentru fiecare persoana si pentru fiecare decizie (eveniment).

Modificarea este radicala si presupune costuri mult mai mari pentru companie, dat fiind ca acestea sunt suportate de Electrica SA.

Citeste si:
Master la Toronto, executiv la Electrica: Ce a "importat" din Canada?
Master la Toronto, executiv...

Potrivit unor surse din piata energetica, Electrica SA ar pregati o achizitie controversata, iar cresterea valorii politei pentru evenimente survenite ca urmare a activitaţii desfaşurate de administratori si directorii executivi ar putea avea legatura cu aceasta negociere.

2. Aparitia unei compensatii uriase la încheierea mandatului

Pe ordinea de zi a sedintei apare si o prevedere potrivit careia administratorii vor beneficia de o Compensaţie de neconcurenţa în cuantum de 12 Remuneratii Lunare Fixe Brute. Compensaţia de neconcurenta se va putea aplica numai în situaţia în care Administratorii nu vor mai deţine nicio funcţie în cadrul Companiei şi/sau în cadrul Grupului Electrica ulterior încetarii Contractulelor de Mandat.

Cu alte cuvinte, membrii Consiliului de Administratie vor sa-si asigure o prima la plecarea din functie de circa 70.000 de euro.

Citeste si:
Angajatii de la Energie nu si-au primit salariile: care ar fi motivul
Angajatii Ministerului...

3. Cresterea nelimitata a numarului de sedinte la care îsi pot lua indemnizatie

Sefii Electrica vor sa elimine din actul constitutiv al societatii si limitarea numarului de sedinte platite. Pana acum, numarul anual de sedinte pentru care era acordata indemnizatia este limitat la 12 în cazul Consiliului de Administratie si la 6 sedinte pentru fiecare comitet în parte – oricum o prevedere controversata, avand în vedere ca sefii companiei mai beneficiaza si de un salariu fix.

Eliminarea limitarii ar da practic mana libera administratorilor si directorilor Electrica SA sa îsi convoace oricate sedinte vor.

Sefii Electrica SA care ar urma sa beneficieze de aceste beneficii financiare fara precedent sunt: Valentin Radu, Gicu Iorga, Bogdan Iliescu, Ramona Ungur, Dragos Andrei, Niculae Havrilet si Radu Florescu (membrii Consiliului de Administratie), si Georgeta Corina Popescu, Mihai Darie, Livioara Sujdea, Anamaria Acristini, Catalina Popa, Bibiana Constantin si Mircea Modran (directorii executivi).

Citeste si:
Salariile din România: creștere, scădere sau stabilitate?
Analiză: Cum au evoluat...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri