Primarul Gabriela Firea se lauda cu faptul ca in patru ani de mandat a inlocuit 180 de kilometri din conductele vechi ale Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET). Trebuie precizat ca intreaga retea are 4.000 de km.

„De la inceputul mandatului meu, adica in ultimii 3 ani, am initiat la RADET cea mai ampla campanie de reparatii si inlocuiri de subansamble tehnice din ultimii 10 ani. RADET a inlocuit aproximativ 180 de km conducta pe circuitele primar si secundar, din care 30 de km pe reteaua primara, iar restul in reteaua secundara”, este declaratia facuta miercuri de Gabriela Firea pe pagina sa de Faceebok si reluata in cadrul unei conferinte de presa care a fost convocata de catre edil la sediul primarie, tocmai pe tema situatiei in care se afla Regia Autonoma de Distributie Termica Bucuresti (RADET), scrie G4Media.

180 km de conducte schimbate ar putea parea la prima vedere un lucru imbucurator pentru bucurestenii abonati la sistemul centralizat de incalzire. Situatia arata insa complet diferit daca ne raportam la numarul total de km al retelei: aproape 4.000.

Potrivit datelor care se gasesc pe site-ul oficial al regiei, sistemul de transport si distributie al RADET este compus din: „954,09 km conducte – retele termice primare si 2963,3 km conducte – retele termice secundare.” Trei sferturi dintre conducte sunt mai vechi de 40 de ani. Prin urmare, Primaria Generala a reusit sa schimbe pana acum doar 7.2% din retea.

Acesta este si motivul pentru care administratorul judiciar al ELCEN, Sierra Quadrant, a blamat de curand managementul defectuos al RADET si indiferenta municipalitatii. Din cauza carora, acuza acesta, in sezonul de iarna se pierd in pamant nu mai putin de 1,3 miliarde de litri de apa pe luna. Pierderi pe care in cele din urma le deconteaza tot bucurestenii, prin taxele si impozitele platite. Asta pentru ca acesti bani se regasesc sub o forma sau alta in subventia de 65% din gigacalorie pe care municipalitatea o suporta.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri