Cristian Diaconescu: Viorica Dancila a alergat dupa Regele Iordaniei, dar el a iesit pe alta usa

Esecul vizitei in SUA a prim-ministrului Dancila, precum si esecul numirii Rovanei Plumb in functia de comisar european arata ca nivelul de credibilitate al Romaniei este foarte redus, a declarat Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, la Digi24.ro. Diaconescu a vorbit si de un alt moment neplacut in care s-a aflat premierul Romaniei - la Adunarea ONU: Regele Iordaniei a fugit de Viorica Dancila atunci cand aceasta a vrut sa faca o poza cu el.

„Si in legatura cu candidatura doamnei Plumb si in legatura cu intalnirea preconizata, anuntata numai de Bucuresti, nu si de partea americana, cu Mike Pence, s-au transmis din timp catre Bucuresti semnalele de respingere. Deci ei au anuntat pe Romania, au anuntat pe cetateni, mergand la Washington pentru Mike Pence, mergand la Bruxelles cu o candidatura pentru postul de comisar pe Transporturi, stiind ca sunt foarte mari sanse ca acest lucru sa nu se intample. Si in al treilea rand, asa cum arata politica externa romaneasca, aceasta suita de esecuri dramatice, repet, in relatia cu partenerii nostri. Sa reusesti, cu ghilimelele de rigoare, sa te opui categoric unui cetatean roman care candideaza in nume propriu pentru Parchetul European si sa nu reusesti sa-i blochezi candidatura, iar pe de alta parte sa promovezi in numele guvernului un alt cetatean roman si sa te respinga partenerii tai este fara precedent. Eu nu am mai auzit asa ceva”, a declarat Cristian Diaconescu la Digi24.

„Este posibil sa anunti ca te duci la o reuniune privind dialogul intre conducatorii lumii si nu numai sa nu ti se dea cuvantul, dar sa fii pus in situatia sa alergi dupa Regele Iordaniei si el sa iasa pe o alta usa?”, a conchis fostul ministru de Externe.

Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri