Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis premierului Viorica Dancila o scrisoare prin care o invita miercuri la consultari pe tema nominalizarii persoanei pentru functia de comisar european.

"In temeiul dispozitiilor art. 80 si ale art. 86 din Constitutie, va invit pentru consultari miercuri, 2 octombrie, ora 12,00, la Palatul Cotroceni. Consultarile vizeaza aspecte legate de nominalizarea persoanei pentru functia de membru al Comisiei Europene. Aceasta chestiune reprezinta o problema urgenta si de importanta deosebita pentru statul roman", a transmis Klaus Iohannis, scrie Agerpres.

Presedintele a precizat ca premierul poate fi insotit la aceasta intalnire de ministrii de resort.

Saptamana trecuta, candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsa de Comisia juridica a Parlamentului European.

In acest context, presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca respingerea candidaturii Rovanei Plumb pentru functia de comisar european reprezinta "un nou esec major al guvernarii PSD", care aduce prejudicii Romaniei si i-a solicitat premierului Viorica Dancila sa retraga de urgenta aceasta nominalizare si sa faca o noua propunere dupa acordul sau si cu avizul Parlamentului.

Citeste si:
Legea lui Dragnea privind repatrierea aurului, trimisa in Parlamament
Legea lui Liviu Dragnea si a...

Premierul Viorica Dancila a afirmat, sambata, ca Rovana Plumb, pe care a propus-o pentru un post de comisar european din partea Romaniei, are in continuare sustinerea sa neconditionata.

"Tot ceea ce s-a intamplat in ultimele zile - atat la votul din Parlamentul European, dar mai ales reactiile celor din tara - nu ma face sa am mai putina incredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotriva. Rovana are, in continuare, sustinerea mea neconditionata", a scris Dancila pe Facebook.

Citeste si: Rovana Plumb si-a achitat datoria de 800.000 de lei

Citeste si:
Dovada ca Viorica Dancila a sustinut OUG 113 la Bruxelles
Dovada ca Viorica Dancila a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dan Nica si Gabriela Ciot, propunerile PSD pentru comisar european