Dancila: Daca aducem un bebelus si am spune ca e propus de PSD, i s-ar gasi un defect

Premierul Viorica Dancila spune ca opozitia din Romania critica propunerile de comisar european, lucru care nu se intampla in alte tari.

„In orice stat european trebuie sa existe cooperare interinstitutionala. Acest lucru este unul de normalitate. Pentru obiectivele importante pentru Romania trebuie sa o avem colaborare. Aici lucrurile au luat-o un pic razna. Legat de comisar am vorbit cu dl presedinte cand i-am propus pe doamna Plumb si domnul Nica. Am avut acceptul domnului presedinte atunci cand am avut acele doua propuneri. Daca am avut acele doua propuneri e normal. Respingerea Rovanei Plumb a fost un joc politic”, a spus Viorica Dancila, joi seara, la Romania TV, potrivit Digi 24.

Sefa Executivului a adaugat ca opozitia are interese in atacurile asupra propunerilor pentru functia de comisar european, insa acestea fac rau Romaniei deoarece sunt monitorizate si de alte state membre ale UE.

„Doamna presedinte ales al Comisiei Europene a spus ca vrea egalitate de gen. Ea a venit la inceput cu 50-50%. Faptul ca au fost respinsi nu putem sa propunem tot o femeie. Noi am nominalizat. Daca aducem si un bebelus si am spune ca e propus de PSD, i se va gasi un defect. Sunt interesele opozitiei. Am vazut declaratiile domnului Ludovic Orban si domnului Dacian Ciolos. Aceste atacuri sunt monitorizate de alte state membre. Ati vazut Franta, Belgia, Austria ca au atacat nominalizarea facuta? In niciun stat nu s-a intamplat asa ceva. Faptul ca am sustinut-o pe Rovana Plumb sunt antieuropeana. Faptul ca fac un deserviciu Romaniei. Acest lucru mi se pare de o gravitate extraordinara. Sunt un proeuropean convins dar acest lucru nu ma impiedica sa tin cu tara mea”, a explicat Dancila.

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a anuntat, marti, dupa sedinta Comitetului Executiv, ca Dan Nica ramane propunerea pentru functia de comisar european, iar daca se cere, social democratii au si o propunere de rezerva, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot.

Citeste si:
Teodorovici îi cerea lui Dăncilă în 2019 amânarea creșterii...
Eugen Teodorovici îi cerea...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, ca Rovana Plumb si Laszlo Trocsanyi nu sunt apti pentru functia de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare catre presedintele PE.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri