Siegfried Muresan, despre propunerea lui Dancila pentru pozitia de comisar european: Nu va fi acceptata

Viorica Dancila a trimis luni seara la Bruxelles propunerea oficiala ca Dan Nica sa fie comisarul european din partea Romaniei, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Gabriela Ciot, secretar de stat in MAE, nu a fost pusa pe lista ca rezerva, in ciuda votului din sedinta conducerii PSD de saptamana trecuta. scrie G4Media.

Numele lui Dan Nica nu este insa prins in programul oficial al Parlamentului European, unde au loc audierile candidatilor pentru Comisia Ursula von der Leyen.

Scrisoarea oficiala trimisa de Dancila reprezinta o schimbare de pozitie a premierului, care luni dupa-amiaza spusese ca e suficienta prima scrisoare trimisa presedintelui-ales al Comisiei, in care inaintase propunerile Rovana Plumb si Dan Nica.

Siegfried Muresan: Presedinta Comisiei Europene nu va accepta

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan precizeaza intr-o postare pe Facebook ca "daca Viorica Dancila a avut nevoie de 7 zile pentru a trimite in mod oficial o propunere de comisar european din partea Romania, atunci si presedinta aleasa a Comisiei Europene isi poate lua 3 zile timp pentru a da raspunsul pe aceasta propunere".

Citeste si:
Siegfried Muresan, ales vicepresedinte al Partidului Popular European
Eurodeputatul PNL Siegfried...

"Fiti siguri ca presedinta Comisiei Europene nu va accepta un candidat desemnat de un prim-ministru aflat in plina procedura de destituire.
Vorbim aici de viitorul Uniunii Europene, e vorba de conducerea intregii Uniuni Europene pentru urmatorii 5 ani de zile. Colegiul comisarilor nu isi poate permite sa aiba un membru din partea unui guvern ce tocmai a fost demis. Comisia Europeana are nevoie de membri competenti si legitimi, iar Romania are nevoie de o reprezentare onorabila si puternica in Comisia Europeana.", precizeaza Siegfried Muresan.

Sursa foto: Agerpress foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri