Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi ca toti parlamentarii liberali sunt prezenti la votul privind motiunea de cenzura si ca vor vota la vedere impotriva Executivului.

"Toti parlamentarii PNL sunt prezenti si toti vor vota la vedere motiunea de cenzura. (...) Motiunea de cenzura va trece! Motiunea de cenzura va avea castig de cauza in proportie de suta la suta", a afirmat liderul liberalilor, la Parlament, inaintea dezbaterii si votului asupra motiunii de cenzura, conform Agerpres.ro.

El a spus ca a tinut legatura cu toti liderii partidelor parlamentare care si-au aratat sustinerea fata de demersul liberalilor de initiere a unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului.

"Sansa Guvernului este nesansa Romaniei, de la ipoteza asta pornesc, spunandu-va ca motiunea a intrunit 237 de semnaturi , dar pentru a deveni un succes trebuie sa aiba 233 de voturi, efortul pe care PNL l-a facut sper sa se concretizeze", a precizat Alina Gorghiu.

De asemenea, Ludovic Orban a mai adaugat ca din cei 237 de semnatari ai motiunii de cenzura vor lipsi trei, dar ca minimum inca zece parlamentari care nu au semnat motiunea de cenzura vor vota acest document.

Citeste si:
Deplasarile externe ale parlamentarilor PNL, sistate de Orban
Deplasarile externe ale...

"Toate dezinformarile, toate intoxicarile lansate de PSD pe surse in ultima vreme, in media, sunt niste minciuni gogonate. Chiar daca parlamentarii care au semnat motiunea de cenzura si care intentioneaza sa voteze motiunea de cenzura au fost supusi unei presiuni uriase, unui bombardament de oferte care mai de care mai oneroase, unor presiuni si amenintari cum nu au existat vreodata in ultimii 30 de ani, sunt convins ca acest Guvern va cadea si sunt convins ca majoritatea parlamentarilor romani vor actiona pentru binele romanilor. (...) In cea mai pesimista evaluare pe care o avem numarul voturilor pro motiune este 241, cea mai optimista peste 254", a spus Orban, la finalul sedintei grupurilor parlamentare reunite ale PNL.

El a sustinut ca voturile in plus vor veni de peste tot - minoritati, independenti si PSD.

Sursa foto: Agerpress foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Va pica Guvernul? Se apropie motiunea