Liderul liberalilor Ludovic Orban a declarat ca afirmatiile conform carora PNL va taia din pensii si salarii reprezinta "minciuni gogonate" lansate de "propaganda diversionista a PSD".

"Presedintele Iohannis a promulgat Legea pensiilor, este o lege in vigoare, iar PNL respecta legile care se afla in vigoare. In ceea ce priveste toate minciunile pe care le-a lansat propaganda diversionista a PSD ca nu mai dam salarii, ca micsoram salarii, ca micsoram pensii, ca nu mai platim proiectele pe PNDL sunt niste minciuni gogonate, care nu au nicio legatura cu programul PNL. Partidul National Liberal are ca principal obiectiv cresterea veniturilor romanilor, dar aceasta crestere sa se bazeze pe realitati si nu pe decizii administrative subiective, sa se bazeze pe atragerea de investitii care sa creeze locuri de munca bine platite, pe cresterea competitivitatii economiei romanesti si nu pe decizii administrative care depind de pixul unui demnitar care scoate cifrele din burta", a precizat Orban, citat de Agerpres, dupa consultarile cu seful statului, de la Palatul Cotroceni.

Intrebat daca PNL vrea sa dea afara 400.000 de bugetari, Orban a subliniat ca Partidul National Liberal doreste cresterea veniturilor populatiei.

"Sigur, apropo de buget, daca ne uitam in executia bugetara pe primele luni ale anului vedem cea mai mare crestere in 2019 in raport cu 2018: cheltuielile de personal. Cheltuieli de personal care au crescut cu 27% fata de anul 2018. Asupra cheltuielilor de personal va trebui sa ne aplecam cu foarte mare atentie, pentru ca noi vrem relansarea investitiilor, noi vrem ca resursele publice sa fie alocate cu prioritate pentru a investi in infrastructura, in oameni, in tot ceea ce este necesar pentru a asigura calitatea vietii cetatenilor. Iar aici am si spus ca in ultimii trei ani au intrat in administratie pe usa din dos o multime de habarnisti, o multime de oameni care nu au nici cea mai mica competenta, care nici macar nu se duc la serviciu. Sau care, daca se duc la serviciu, se duc sa bea cafele si sa plimbe hartii fara rost. Vom face o evaluare cu maxima exigenta, astfel incat sa pastram in institutiile publice functionarii de cariera, functionarii competenti, iar hotii, lenesii si politrucii sa se duca si sa castige din activitatile de pe piata libera", a mai spus Ludovic Orban.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Cum va arata structura noului guvern PNL: ministerele care dispar